Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

Το νέο της σχέδιο το οποίο αφορά την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας θέτει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν προ λίγων ημερών στην οδό Μενάνδρου αλλά και άλλων βίαιων περιστατικών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί και αρκετοί από τις διμοιρίες των ΥΜΕΤ αλλά και 44 νέοι ειδικοί φρουροί, αναμένεται να συμμετέχουν στο «Ενιαίου Σχέδιο Περιπολιών και Αστυνόμευσης Κέντρου Αθηνών και Αρχαιολογικού Χώρου Ακρόπολης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στο σχέδιο αυτό της ελληνικής αστυνομίας το κέντρο της Αθήνας «χωρίζεται» σε 17 τομείς περιπολιών και εμφανούς αστυνόμευσης πέριξ της Ομονοίας, στο Μεταξουργείο, στον Κεραμεικό, στις πλατείες Βικτωρίας, Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα, στα πέριξ της πλατείας Αμερικής στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια, στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη και στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, στον λόφο Ιππείου Κολωνού, γύρω από την ΑΣΟΕ και το Πεδίον του Άρεως, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, γύρω από την οδό Σταδίου, στην πλατεία Κολιάτσου και στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στην Κυψέλη. Μάλιστα στο εν λόγω σχέδιο ζητιούνται επιπλέον περιπολίες από 39 συνολικά αστυνομικούς στην οδό Μενάνδρου (όπου σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες αιματηρή συμπλοκή μεταξύ πακιστανών και αφγανών με δραματικό απολογισμό τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό ακόμη ενός ατόμου) στο Πεδίον του Άρεως, γύρω από το Εθνικό Θέατρο και εντός της πλατείας Ομονοίας.

Στο σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι για τα ζητήματα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας «συγκροτούνται τέσσερις ομάδες αποτελούμενες από έναν βαθμοφόρο επικεφαλής και πέντε αστυνομικούς ασφαλείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τομείς
Ακόμη προσδιορίζονται τρεις τομείς επιτήρησης γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους. Ο πρώτος εξ αυτών αφορά την περιοχή Ιερού Βράχου Ακρόπολης, Μουσείου Ακρόπολης καθώς και πολυσύχναστων δρόμων (Διονυσίου Αρεοπαγίτη, Μακρυγιάννη) ο δεύτερος στον Άρειο Πάγο και την Αρχαία Αγορά και ο τρίτος τον λόφο Φιλοπάππου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.