ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Εσκεμμένη η επίθεση στη Γερμανία – Έπεσε με αυτοκίνητο σε πεζούς – 30 τραυματίες οι 7 σοβαρά (φώτο)

Εσκεμμένη η επίθεση στη Γερμανία – Έπεσε με αυτοκίνητο σε πεζούς – 30 τραυματίες οι 7 σοβαρά (φώτο)

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγες ώρες στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς που βρίσκονταν σε καρναβάλι. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα γερμανικά μέσα η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να ήταν εσκεμμένη η επίθεση.

Η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας που είπε πως εικάζει ότι το περιστατικό κατά το οποίο αυτοκίνητο έπεσε σήμερα πάνω σε πλήθος καρναβαλιστών στη Γερμανία ήταν μια επίθεση, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για ένα πολιτικά υποκινούμενο έγκλημα.

Γερμανία: 30 τραυματίες, ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στη μικρή πόλη Φολκμάρσεν κοντά στο Κάσελ της Γερμανίας, όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε με ταχύτητα στο συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης καρναβαλικής παρέλασης, με την οποία κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Γερμανία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στη Γερμανία, ανέφερε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες φέρουν απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα. Η Bild επικαλέστηκε τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων της Φραγκφούρτης που είπε ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 7 σοβαρά. Mεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και παιδιά.

Συνελήφθη ο οδηγός της επίθεσης στο καρναβάλι της Γερμανίας

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί, ωστόσο μένει να εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες αν πρόκειται για σχεδιασμένο χτύπημα με δόλο ή για ατύχημα.

Το Φολκσμάρσεν βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης. Στην περιοχή έχουν ήδη φτάσει ασθενοφόρα και ελικόπτερα. Η αστυνομία έχει ήδη μπλοκάρει τους γύρω δρόμους και έχει αποκλείσει την περιοχή, όπου γινόταν η παρέλαση. Όπως αναφέρει η αστυνομία της Βόρειας Έσσης οι ανακρίσεις και οι καταθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες παρόντων, οι οποίες κάνουν ήδη τον γύρο γερμανικών ΜΜΕ, ο οδηγός του οχήματος (μιας γκρι Mercedes) αρχικά ήταν σταματημένος κι έπειτα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πέφτοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος. Αυτόπτεις μάρτυρες κάνουν λόγο για νεαρό άνδρα ηλικίας 20 με 30 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.