Αστυνομικός για το όπλο στην ΑΣΟΕΕ: «Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά εγκλωβίστηκα – Το έκανα για να τους ξεφύγω» (βίντεο)

Αστυνομικός για το όπλο στην ΑΣΟΕΕ: «Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά εγκλωβίστηκα – Το έκανα για να τους ξεφύγω» (βίντεο)

Μετά το σάλο που προκάλεσε η κίνηση αστυνομικού να βγάλει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, ο ίδιος δίνει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό αναφέροντας πως τον χτύπησαν και τον έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος αστυνομικός υποστήριξε: «Πήγαινα ως ιδιώτης στο πανεπιστήμιο για να συναντήσω οικείο πρόσωπο, αλλά και στο πλαίσιο επιχειρήσεων τις τελευταίες 20 μέρες που προσελήφθηκα στη Ελληνική Αστυνομία.

Σταμάτησα την μηχανή έξω από το πανεπιστήμιο όταν ξαφνικά δέχθηκα την επίθεση μιας ομάδας ατόμων.

Με πέταξαν κάτω και με έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά εγκλωβίστηκα. Δεχόμενος συνεχόμενες επιθέσεις έβγαλα το όπλο για να απεμπλακώ.

Όταν ήρθαν συνάδελφοι των ΜΑΤ με βοήθησαν να ξεφύγω».

Τι εκτιμά η αστυνομία γι αυτούς που επιτέθηκαν

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση προέρχεται από ομάδα αντιεξουσιαστών που δραστηριοποιείται στο πανεπιστήμιο και συμπαρίσταται σε μικροπωλητές που θέλουν να στήσουν ξανά πάγκους παρεμπορίου έξω από το πανεπιστήμιο.

Το χρονικό του περιστατικού στην ΑΣΟΕΕ

Οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν το περιστατικό. Η ΕΛΑΣ ερεύνησε τις καταγγελίες και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έναν προσφάτως προσληφθέντα ειδικό φρουρό ο οποίος πήγε στην ΑΣΟΕΕ φορώντας πολιτικό μπουφάν πάνω από τη στολή του, προκειμένου να παραλάβει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι ήταν αστυνομικός και του επιτέθηκαν. Του πήραν το κράνος και τον χτύπησαν και εκείνος έβγαλε το όπλο του.

Ακολούθησε ένταση έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για αρκετή ώρα καθώς στην περιοχή έσπευσε και μια διμοιρία των ΜΑΤ.


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ μετά το περιστατικό ανέφερε πως: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ καταδικάζει την είσοδο αστυνομικού με όπλο

Καταδικάζει η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ το περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε.

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.