Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κλειστή δομή σε Μυτιλήνη και Χίο (βίντεο)

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κλειστή δομή σε  Μυτιλήνη και Χίο (βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μέτα τη Χίο στην οποία τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά από το πρωί της Τρίτης, στη Μυτιλήνη τα γκρέιντερ και τα εκσακπτικά του στρατού ξεκίνησαν εργασίες το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Όπως διαμηνύουν από την κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή των κλειστών δομών θα προχωρήσει κανονικά.

Δείτε βίντεο από τις εργασίες στη Μυτιλήνη:

Δείτε βίντεο από τις εργασίες στη Χίο:

Μετά τα επεισόδια της Τρίτης και στα δύο νησιά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Μυτιλήνη στην οποία αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά, αλλά και η κήρυξη γενικής απεργίας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καλέσουν όλους τους Λέσβιους για συγκέντρωση σήμερα, στις 14:00 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια όλοι μαζί να μετακινηθούν στη θέση Καράβα. Ανάλογη δραστηριότητα την ίδια ώρα πραγματοποιεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία ακόμα συγκέντρωση οργανώνεται και στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή. Διαμαρτυρία απέναντι «στον αυταρχισμό και την επιβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τα νησιά, ενάντια στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων τους» προγραμμάτισαν στις 18:00 το απόγευμα, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ), η Αδελφότητα Σαμίων και άλλοι φορείς των Αθηνών, που βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία με τα νησιά για τον συντονισμό ενεργειών σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με το τοπικά μέσα της Σάμου, με μαζικές παραιτήσεις απειλούν τα μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου, ως ύστατο μέτρο αντίδρασης στον «κυβερνητικό αυταρχισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.