Χίος-Λέσβος: Έρευνες σε σπίτια κατοίκων – Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ

Χίος-Λέσβος: Έρευνες σε σπίτια κατοίκων – Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωση το Αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας θα ξεκινήσει έρευνα σε σπίτια πολιτών σε Χίο και Λέσβο, έπειτα και από τα άγρια επεισόδιο που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι «θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Πολλά είναι τα βίντεο από τη Χίο τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν την ένταση που επικράτησε ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κατοίκων, την ώρα που οι αστυνομικοί περίμεναν το πλοίο για να αποχωρήσουν από το νησί.

Το κλίμα στο λιμάνι Μεστών Χίου ήταν πολεμικό, με φωνές, βρισιές, χειρονομίες, γκλομπ και φωτιές να συνθέτουν το «εκρηκτικό κοκτέιλ» βίας. Μάλιστα, τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για χουλιγκάνικη μέθοδο αποχώρησης των αστυνομικών που είχαν μεταβεί εκεί με φόντο τη δημιουργία της κλειστής δομής στην περιοχή του «17» στο Αίπος.

Ένα ακόμη οπτικοακουστικό υλικό έρχεται πλέον να προστεθεί στα προηγούμενα με τα επεισόδια. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο αυτό δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να ασκούν έντονη βία εναντίον ενός άλλου άνδρα, πιθανότατα διαδηλωτή – κατοίκου του νησιού, με τους αστυνομικούς να τον χτυπούν με τα γκλομπ και με μανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, ήδη η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και αιρετών μετέβη στο Λιμεναρχείο Χίου, όπου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατά όσων προχώρησαν στην καταστροφή αυτοκινήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.