ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βουλευτής Χίου-ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «απρόκλητη σε βάρος του επίθεση» από άνδρες των ΜΑΤ

Βουλευτής Χίου-ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «απρόκλητη σε βάρος του επίθεση» από άνδρες των ΜΑΤ

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, με την οποία καταγγέλλει την απρόκλητη σε βάρος του επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ και τον προπηλακισμό που δέχτηκε, στην προσπάθειά του να διαμαρτυρηθεί για την βίαιη καθήλωση και τραυματισμό πολίτη κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 25ης Φεβρουαρίου.

Πέραν του γεγονότος του προπηλακισμού, ο βουλευτής αναφέρεται λεπτομερώς στην αναφορά του στο γεγονός της βίαιης κακομεταχείρισης του πολίτη, ο οποίος, αν και αιμόφυρτος και όντας ακινητοποιημένος, δέχτηκε την απρόκλητη βία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ζήτησε δε από την Εισαγγελία τη διερεύνηση όλων των πιθανών ποινικών ευθυνών που φέρουν οι άνδρες των ΜΑΤ για το περιστατικό, επικαλούμενους και άλλους μάρτυρες.

«Παρόλο που είχα γνωρίσει την ιδιότητά μου στον επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στην περιοχή του Αίπους, δέχτηκα μια απρόκλητη επίθεση και προπηλακισμό από τους άνδρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, μου σπάσανε τα γυαλιά, με απώθησαν και μπροστά μου εκτέθηκε μια απαράδεκτη κατάσταση: Ένας πολίτης, ο οποίος ειρηνικά -τουλάχιστον εμένα δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου να κάνει κάτι επιθετικό- είχε συλληφθεί, αιμορραγούσε και παρόλα αυτά δεχόταν χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ», είχε δηλώσει -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής μετά τον προπηλακισμό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η συντονιστική επιτροπή κατοίκων και αιρετών του νησιού, κατέθεσε επίσης μηνυτήρια αναφορά την Πέμπτη, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατά όσων προχώρησαν στην καταστροφή αυτοκινήτων, μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ λίγο πριν αναχωρήσουν από το λιμάνι των Μεστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.