ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνοριοφύλακες: «Κάνουμε τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουμε τα σύνορα» (βίντεο)

Συνοριοφύλακες: «Κάνουμε τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουμε τα σύνορα» (βίντεο)

«Υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχουν δακρυγόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που πιέζουν αυτές οι ροές να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τιτάνιος να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας σύμφωνα με τοπικό μέσο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλών εθνικοτήτων, αλλά όχι Σύριοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν.

Επιφυλάχθηκε να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα στις Καστανιές, μέχρι χθες το βράδυ υπολογιζόταν ότι δεν ξεπερνούσαν τους 1.300.

Οι μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Παζάρ Κουλέ, στην τουρκική πλευρά των συνόρων και η δύναμη της συνοριοφυλακής στις Καστανιές δέχεται πιέσεις από χιλιάδες μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, αλλά και από την τουρκική πλευρά που φέρεται να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον της.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο η ένταση συνεχίζεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους μετανάστες να πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την ελληνική πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.