ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

350 παράνομοι μετανάστες πέρασαν στα νησιά σε 24 ώρες – Έτοιμοι για απόβαση άλλες 10.000 στις μικρασιατικές ακτές

350 παράνομοι μετανάστες πέρασαν στα νησιά σε 24 ώρες – Έτοιμοι για απόβαση άλλες 10.000 στις μικρασιατικές ακτές

Την Παρασκευή συνεχίστηκαν και οι παράνομες ροές μεταναστών προς τα νησιά του Αιγαίου. Περίπου 150 παράνομοι μετανάστες έφτασαν με βάρκες στην Σάμο και την Λέσβο. Το πολύ ανησυχητικό καινούριο στοιχείο είναι η στάση της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η τουρκική Ακτοφυλακή δεν ανταποκρινόταν στις τηλεφωνικές κλήσεις του ελληνικού Λιμενικού να «μαζέψει» τις βάρκες με τους μετανάστες πίσω στα τουρκικά παράλια.

Η τουρκική Ακτοφυλακή δεν απαντούσε ούτε στα τηλεφωνήματα των οικείων λιμεναρχείων από τα ελληνικά νησιά ούτε και στις κλήσεις μέσω ασυρμάτου των πληρωμάτων του Λιμενικού που έβλεπαν τις βάρκες με τους παράνομους μετανάστες να κατευθύνονται στα ελληνικά νησιά, καταστρατηγώντας πλήρως τα προβλεπόμενα από το μνημόνιο του 2016 μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά μέσα σε 24 ώρες εισήλθαν στην Ελλάδα δια της θαλασσίας οδού 350 παράνομοι μετανάστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.