ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πάτρα: Θύμα απάτης φιλάνθρωπος – Τον έστειλαν μέχρι και στη Γαλλία

Πάτρα: Θύμα απάτης φιλάνθρωπος – Τον έστειλαν μέχρι και στη Γαλλία

Θύμα απάτης έπεσε ένας Έλληνας φιλάνθρωπος από την Πάτρα, μάλιστα οι απατεώνες τον έστειλαν σε συνάντηση μέχρι και στη Γαλλία. Προσπάθησαν να του αποσπάσουν το ποσό των 800.000 ευρώ.

Το ιλιγγιώδες ποσό των 800.000 ευρώ φιλοδοξούσαν να καρπωθούν άγνωστοι που εμφανίζονταν ως διαχειριστές σελίδας που είχε ανοίξει με γυναικείο όνομα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσαν οικονομική ενίσχυση για την βοήθεια παιδιών που πάσχουν από καρκίνο στην χώρα μας.

Ένας φιλάνθρωπος από την Πάτρα έπεσε θύμα της κομπίνας, καθώς επικοινώνησε με έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως συμβολαιογράφος και πείστηκε να καταθέσει στις 10 Φεβρουαρίου 600 ευρώ σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού. Μάλιστα, πήγε ο ίδιος στην Γαλλία, όπου συναντήθηκε με τον υποτιθέμενο διαχειριστή που κατάφερε να του αποσπάσει άλλα 2.000 ευρώ!

Ωστόσο, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και το θύμα κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών οι οποίοι διενεργούν έρευνες για να ταυτοποιήσουν τους δράστες και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστων. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι γαλλικές αρχές που διενεργούν παράλληλη προανάκριση.

Αποκαλύφθηκε ακόμα μία απάτη

Άλλη μια απάτη μέσω… εξωτερικού αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια Ιωαννίνων, μετά από έρευνα για την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης σε χωριό του Ζαγορίου. Το θύμα κατήγγειλε ότι του είχε τηλεφωνήσει ένας άγνωστος που συστήθηκε ως υπεύθυνος της ελληνικής πρεσβείας σε χώρα του εξωτερικού και ζήτησε να οργανώσει συνεστίαση στο κατάστημά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το πρόσχημα της αγοράς ποτών, όμως, τον έπεισε να του καταθέσει 260 ευρώ, χωρίς ποτέ να πραγματοποιηθεί η συνεστίαση. Τα στοιχεία του Έλληνα δράστη αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.