ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπόμνημα Αλέξανδρου Τάρκα για την αντιδικία με τον Σάμπυ Μιωνή

Υπόμνημα Αλέξανδρου Τάρκα για την αντιδικία με τον Σάμπυ Μιωνή

Υπόμνημα με το οποίο επιχειρεί να καταρρίψει, πειστικά, όλα τα σημεία της, προ εβδομάδος, μαρτυρικής κατάθεσης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή απέστειλε, σήμερα το πρωί, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο αρθρογράφος της εφημερίδας «δημοκρατία» και εκδότης του περιοδικού «Άμυνα και Διπλωματία», Αλέξανδρος Τάρκας.

Ο κ. Τάρκας περιγράφει το ιστορικό της δικαστικής διαμάχης με τον επιχειρηματία, υπογραμμίζει τις ευκαιρίες που ακόμα έχει το Ελληνικό Δημόσιο για είσπραξη χρημάτων από τη «λίστα Λαγκάρντ» και αναφέρεται στις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη.

Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος του Α.Τάρκα είναι το ακόλουθο:

«1. Η παράλογη αντιπαράθεση που περιγράφει, με παραπλανητικό τρόπο, ο κ. Μιωνής χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2013, όταν κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Λονδίνου για δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» και εναντίον μου, αν και δεν είχα γράψει ή υπογράψει κανένα εξ αυτών. Ακόμα και στην έγκληση, που κατέθεσε στις 26/2/20 προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, εξακολουθεί να αναφέρεται αναληθώς σε δημοσιεύματά «τους» (πληθυντικός αριθμός), αν και δεν έχω γράψει ή υπογράψει κανένα άρθρο ούτε και στα 7 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει.

2. Τα δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας» αποκάλυπταν την πρωταγωνιστική ανάμιξη του κ. Μιωνή στη «λίστα Λαγκάρντ» (άμεσος ή έμμεσος έλεγχος ή διαχείριση από τον ίδιο, εταιρείες και συνεργάτες του άνω του ενός δις δολαρίων, δηλαδή περίπου το 55% των συνολικών καταθέσεων). Η λίστα Λαγκάρντ ήταν θέμα μείζονος δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Παραμένει μείζον θέμα, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί -ακόμα και σήμερα- να εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την εμπλεκόμενη τράπεζα HSBC και τις off shore εταιρείες που συνεργάζονταν μαζί της, Το πέτυχαν εύκολα η Γαλλία (300 εκατομμύρια ευρώ το 2017) και το Βέλγιο (295 εκατομμύρια ευρώ το 2019) στο πλαίσιο εξωδικαστικής διευθέτησης για τις αντίστοιχες «λίστες Λαγκάρντ» με δικούς τους πολίτες στην HSBC Γενεύης. Κανένα δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» δεν κρίθηκε δυσφημιστικό, ενώ ο κ. Μιωνής παραδέχθηκε στο βρετανικό δικαστήριο ότι είχαμε, ως τότε, «πάντοτε εγκάρδια σχέση».

3. Προς τερματισμό της αρχικής διαμάχης, υπογράψαμε συμφωνητικό συμβιβασμού, στο Λονδίνο, το Νοέμβριο του 2013. Τώρα πια, αποδεικνύεται ότι κακώς συναίνεσα προς χάρη των παλαιότερων «εγκάρδιων σχέσεων». Γιατί ο κ. Μιωνής θεώρησε αδίκως, σαν παραβίαση του συμβιβασμού, μεταγενέστερο δημοσίευμα (που -και πάλι- δεν έγραψα ή υπέγραψα) σχετικά με άλλη υπόθεση για τη χρήση, από φιλικά του πρόσωπα, πλαστών εγγυητικών επιστολών που ανακοίνωσαν επίσημα, τον Ιούνιο 2014, ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκης και η Οικονομική Αστυνομία. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε νέα δικαστική αντιπαράθεση. Έκτοτε, η δικαστική υπόθεση του Λονδίνου, στην οποία αναίτια με ενέπλεξε ο κ. Μιωνής, αφού δεν είχα καμία εμπλοκή επί της ουσίας της, με «ακολουθεί» διαρκώς ως -καλόπιστο- μέρος του αρχικού συμβιβασμού του 2013. Ο κ. Μιωνής, όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζει να με αναμιγνύει άνευ λόγου, αξιώνοντας την υπογραφή εγγράφων εκ μέρους μου, ώστε να δεσμεύουν -και εμένα- οι όροι των νέων εξωδικαστικών συμβιβασμών.

4. Μέχρι την κατάθεσή του στην Επιτροπή σας, στις 26/2/20, πίστευα ότι ο κ. Μιωνής με ενέπλεκε, σε αυτή την ιδιωτική αντιδικία μεταξύ ενός επιχειρηματία και μίας εφημερίδας, για δύο, κυρίως, λόγους:

– Πρώτον, επειδή έχω φιλική σχέση με τον εκδότη της εφημερίδας κ. Ι. Φιλιππάκη από τα μαθητικά μας χρόνια και υποστήριξα τις ορθές θέσεις του στη διαμάχη με τον κ. Μιωνή. Προφανώς, ο κ. Μιωνής δυσαρεστήθηκε έντονα και ανέπτυξε διάθεση εκδίκησης, επειδή, αργά το βράδυ της Κυριακής 2/12/12, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και αξίωσε να μεσολαβήσω στον κ. Φιλιππάκη, ώστε η εφημερίδα να μην ασχοληθεί με τις αποκαλύψεις για τη «λίστα Λαγκάρντ».

– Και, δεύτερον, επειδή αρθρογραφώ στη «Δημοκρατία», κάθε Τετάρτη, επί θεμάτων άμυνας, εξωτερικής πολιτικής και διερεύνησης του οικονομικού εγκλήματος που αποτελούν την επαγγελματική μου εξειδίκευση και δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο κ. Μιωνής θεωρεί ίσως ότι ασχολούμαι διαρκώς με τη δική του υπόθεσή επί 7 χρόνια, ενώ έχω ήδη καταθέσει στο δικαστήριο του Λονδίνου ότι απλώς συνεισέφερα, στο πρώτο εξάμηνο του 2013, στις έρευνες, συζητήσεις και συσκέψεις πολλών δημοσιογράφων, όπως γίνεται σε όλα τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, για ορισμένα μόνον άρθρα που ούτε έγραψα ούτε υπέγραψα. Τα άρθρα συντάχθηκαν και δημοσιεύθηκαν, κατά την κρίση και με ευθύνη της «Δημοκρατίας», με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από πλήθος πηγών και ποτέ δεν κρίθηκαν -επαναλαμβάνω- ως ψευδή ή δυσφημιστικά.

Με όσα σας ανέφερε ο κ. Μιωνής στις 26/2/20, διαπιστώνω ότι μου χρεώνει ξαφνικά -και για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια- ανάμιξή μου μέσω του FBI των ΗΠΑ! Πρόκειται -πολύ απλά- για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

5. Ενδεικτικά της μηδαμινής αξιοπιστίας του μάρτυρα είναι και παλαιότερα επιχειρήματά του ότι η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί πρακτικές παρόμοιες με των Ναζί στην Κατοχή, ότι μέλη της ελληνικής Δικαιοσύνης διέπονται από αντισημιτισμό, ότι ο ίδιος ο κ. Μιωνής είναι εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (αν και απλός έφεδρος), ότι δρα υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ και πολλά άλλα του ιδίου επιπέδου. Οι ισχυρισμοί του κ. Μιωνή έχουν διαψευσθεί, μεταξύ άλλων, από την Πρεσβεία του Ισραήλ με επίσημη επιστολή προς απάντηση δικής μου επιστολής διαμαρτυρίας. Η επιστολή της Πρεσβείας κοινοποιήθηκε στους δικηγόρους του κ. Μιωνή, στο Λονδίνο, στις 4/2/20 και ίσως το αποκαλυπτικό περιεχόμενό της αποτέλεσε άλλο ένα κίνητρο εκδίκησης με όσα ανυπόστατα ισχυρίστηκε, εναντίον μου, στις 26/2/20.

6. Ο κ. Μιωνής διατυπώνει το αδιανόητο και ακραία συκοφαντικό ψεύδος περί συμμετοχής μου σε δήθεν «εγκληματική οργάνωση» με τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο και μάλιστα από το 2015-16. Αφού σημειώσω ότι διαφωνώ με τους γενικότερους ισχυρισμούς του κ. Μιωνή κατά του πρώην υπουργού, υπογραμμίζω ότι γνώρισα τον κ. Παπαγγελόπουλο για πρώτη φορά, σε κοινωνική εκδήλωση, μόλις τον Ιανουάριο του 2019. Τον έχω συναντήσει άλλη μία φορά σε δείπνο (και πάλι με την παρουσία πολλών προσώπων) τον Ιούλιο 2019. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει, επίσης, διευκρινίσει ότι «γνώρισα τον κ. Τάρκα πέρυσι».

7. Η ευφάνταστη θεωρία του κ. Μιωνή παραβλέπει, σκόπιμα, μία βασικότατη πτυχή της υπόθεσης που ο ίδιος γνωρίζει άριστα: ακόμα κι αν το επιθυμούσα διακαώς, κανένα μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί μου, για κανένα θέμα, επειδή είναι ευρέως γνωστό ότι, από πρωτοετής φοιτητής το 1986-87 και για μακρύ χρονικό διάστημα, είχα επαγγελματική συνεργασία με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και ότι, επί 34 ολόκληρα χρόνια, διατηρώ φιλία και στενότατη προσωπική και οικογενειακή σχέση μαζί του.

8. Από το 2013 και μέχρι και πολύ πρόσφατα, ο κ. Μιωνής απέδιδε, σε μένα και πολλά άλλα πρόσωπα, τάχα «εγκληματική συνεργασία» και ναζιστικές διασυνδέσεις με τον υπουργό της ΝΔ κ. Μ. Βορίδη τον οποίο γνωρίζω από τα μαθητικά μας χρόνια. Ο κ. Μιωνής δηλώνει από το 2013 ότι, σε αντίθεση με τη δική μας παλαιότερη «εγκάρδια σχέση», βρίσκεται σε σκληρή διαμάχη με τον κ. Βορίδη από τα ίδια μαθητικά χρόνια. Επειδή όλοι οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί του κ. Μιωνή για υποτιθέμενη «εγκληματική οργάνωση», συνδεόμενη με τον κ. Βορίδη, απορρίφθηκαν από τις δικαστικές αρχές του Ισραήλ το Μάιο του 2019, επιλέγει τώρα διαφορετική καμπάνια ψεύδους με τα σενάρια περί άλλης «εγκληματικής οργάνωσης» με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη περίπτωση μάρτυρα, στη σύγχρονη πολιτική και κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδος, που να ισχυρίζεται ότι εκβιαζόταν, ταυτόχρονα, από υπουργούς δύο αντίπαλων κομμάτων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) κατά την εξέλιξη διαφόρων πτυχών της υπόθεσης στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Γενεύη και το Τελ Αβίβ επί 7 έτη.

Κατά πρωτοφανή τρόπο, ο κ. Μιωνής υποστηρίζει ότι ένα πρόσωπο (ο υπογράφων), με άρρηκτους δεσμούς με τον πρωθυπουργό του ενός κόμματος (τον κ. Αντ. Σαμαρά), συνεργάζεται με τον υπουργό της αντίπαλης πλευράς (τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο) και -ανάμεσα στους δύο αυτούς- υπάρχει η μόνιμη παρουσία ενός τρίτου πολιτικού (του κ. Μ. Βορίδη) που συνδράμει το «κύκλωμα» ή -σύμφωνα με την αγωγή στο Τελ Αβίβ- το «κύκλωμα» δρα για λογαριασμό του! Σε αντίθεση βέβαια με όσα επικαλέστηκε στην Επιτροπή σας ο κ. Μιωνής, δεν είχε, στη διάρκεια της ίδιας 7ετούς περιόδου, κανένα προσωπικό και νομικό πρόβλημα να συνομιλεί και συμφιλιώνεται κατά καιρούς με τους αντιδίκους του, υπογράφοντας συμφωνητικά και παραλαμβάνοντας επιταγή € 200.000 ως εγγύηση-αντάλλαγμα για την, εκ μέρους του, άρση δεσμεύσεων σε λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία (βλ. και παρακάτω, παράγραφος 11). Είναι ολοφάνερο πως η μυθιστορηματική αφήγηση και τα εφευρήματα του κ. Μιωνή είναι διάτρητα από όλες τις πλευρές.

9. Στο πλαίσιο της, γενικώς ακατάληπτης, κατάθεσής του, ο κ. Μιωνής φέρεται να προέβη και σε ακατανόητους υπαινιγμούς για το περιοδικό «Άμυνα και Διπλωματία» που εκδίδω από το 2006 και του οποίου είχα νωρίτερα διατελέσει διευθυντής από το 1996, όταν ανήκε στη «Δάφνη Επικοινωνίες» και στον όμιλο “Antenna”. Επειδή scripta manent, εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί ότι, μέσω του συγκεκριμένου περιοδικού και μέσω εφημερίδων, έχω προβεί σε πλήθος αποκαλύψεων για ποικίλες υποθέσεις στο χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η αξιοπιστία και ακεραιότητά μου, επί θεμάτων των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί επί δεκαετίες.

Γνωρίζει άλλωστε ο κ. Μιωνής, που συκοφαντικά ομιλεί για «Ναζί» και «φασίστες» και επικαλείται ημιεπίσημες ιδιότητες συνδεόμενες με το Κράτος του Ισραήλ, ότι η Πρεσβεία του στην Αθήνα έχει διαφημίσει την «Άμυνα και Διπλωματία» σε δική της έκδοση και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και συνέδρια που έχω οργανώσει. Οι αμυντικές βιομηχανίες του Ισραήλ και παλαιοί και εν ενεργεία αξιωματούχοι του έχουν προβληθεί από την «Άμυνα και Διπλωματία». Εκτός αν, στο μέλλον, αποφασίσει ότι τον εξυπηρετεί να εντάξει και όλους αυτούς σε φασιστικά κυκλώματα.

10. Παράλληλα, λόγω της πολυετούς επαγγελματικής συνεργασίας μου με τη μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ σε θέματα διαφάνειας, διερεύνησης του οικονομικού εγκλήματος, κυβερνοασφάλειας κ.λπ., ο κ. Μιωνής μου αποδίδει ρόλο «ανθρώπου των παρασκηνίων». Επιδιώκει, με συνωμοσιολογικό τρόπο, να παρουσιάσει λάθος εικόνα για το πρόσωπό μου, ώστε ο ίδιος να εμφανίζει την εικόνα θύματος. Πλήρης διαστροφή της αλήθειας! Είναι κωμικό να ομιλεί για «παρασκήνιο».

Εργάζομαι επωνύμως στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από το 1987, διατηρώ εβδομαδιαία στήλη σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας (με δημοσίευση της φωτογραφίας μου) και τα ίδια κείμενα αναδημοσιεύονται σε πολλές ιστοσελίδες. Επίσης, ακόμα και μεγάλες διεθνείς εφημερίδες (π.χ. The Wall Street Journal) και έντυπα βαλκανικών χωρών έχουν αναφερθεί στα τρία βιβλία που έχω συγγράψει για τις κρίσεις στην περιοχή μας.

Στα χρόνια εξάλλου πριν από την οικονομική κρίση, ήμουν διοργανωτής διεθνών αμυντικών εκθέσεων και συνεδρίων, υπό την αιγίδα υπουργείων και εφημερίδας παγκόσμιας κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) στήριξη του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής», του «ΙΣΤΑΜΕ Αν. Παπανδρέου» και του ΕΛΙΑΜΕΠ και με τη συμμετοχή πολλών ξένων κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

11. Ο κ. Μιωνής, με την ίδια συνωμοσιολογική νοοτροπία, με εμπλέκει στην υπογραφή, το Μάρτιο 2018, εγγράφου επί ενός «οδικού χάρτη» (roadmap) συμβιβασμού. Η αλήθεια είναι η εξής:

– Πρώτον, ο κ. Μιωνής ήταν εκείνος που αξίωσε τη δική μου συνυπογραφή, όπως πράττει συνεχώς από το 2013 και έχω εξηγήσει (ανωτέρω, παράγραφος 3).

– Δεύτερον, το σχέδιο roadmap ήταν έμπνευσης του κ. Μιωνή και των δικηγόρων του και, ασφαλώς, υπογεγραμμένο πρώτα από τον ίδιο.

– Τρίτον, πέραν της πίεσης του κ. Μιωνή, δέχθηκα να συνυπογράψω, επειδή ήταν ο μόνος τρόπος, για να αρθεί το «πάγωμα» εταιρικών λογαριασμών της «Δημοκρατίας» από τους οποίους εξαρτάται η πληρωμή 200 εργαζομένων και η ζωή των οικογενειών τους. Επίσης, για να αρθεί η αναγκαστική κατάσχεση επί του 50% της οικογενειακής οικίας μου μέχρι να κριθεί -δικαστικά- η εκτελεστότητα ή μη, στην Ελλάδα, απόφασης του Λονδίνου για δικαστικά έξοδα (και όχι, ασφαλώς, για αποζημίωση, όπως αναληθώς έχει δηλώσει κατά καιρούς).

– Τέταρτον, το καθαυτό περιεχόμενο του roadmap αφορά «στάδια» προσδοκώμενης εξέλιξης της υπόθεσης με μία μόνο υποχρέωση της «Δημοκρατίας» (δημοσίευση άρθρων) και σειρά υποχρεώσεων του κ. Μιωνή (άρση δέσμευσης εισπράξεων στο πρακτορείο διανομής εφημερίδων, λογαριασμών στις τράπεζες κ.α.).

– Πέμπτον, αντίθετα με όσα παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή σας, καμία πλευρά δεν αναλαμβάνει, με το “roadmap”, ενέργειες για διευθέτηση δικαστικών εκκρεμοτήτων. Οι εκκρεμότητες του κ. Μιωνή περιγράφονται μόνον ως αναμενόμενα προσεχή «στάδια» στα οποία είναι σαφές ότι ο ίδιος θα διευκολυνόταν να φθάσει, τους επόμενους μήνες, αν δεν επιβαρυνόταν το κλίμα στην κοινή γνώμη με δημόσιες διενέξεις ή με δημοσιογραφικές έρευνες και αποκαλυπτικά άρθρα εναντίον του που θα περιείχαν και αποδεικτικά στοιχεία με πιθανές δικαστικές προεκτάσεις.

Επιπλέον, ο κ. Μιωνής παρέλαβε, στο πλαίσιο του roadmap του Μαρτίου 2018, επιταγή € 200.000 ως εγγύηση και αντάλλαγμα για την άρση του προαναφερθέντος «παγώματος» λογαριασμών. Άραγε ποιοι «εκβιαστές» δίνουν «από πάνω» και € 200.000 στον «εκβιαζόμενο»; Στα υπόλοιπα κεφάλαια του roadmap, καταγράφονται άλλες δεσμεύσεις μόνον των κ.κ. Μιωνή και Φιλιππάκη.

Από κανένα σημείο του roadmap δεν προκύπτει ότι, προσωπικά, αναλαμβάνω υποχρέωση να κάνω κάποια ενέργεια για οποιοδήποτε θέμα. Οι μόνες δεσμεύσεις που αναλαμβάνω -και γι’ αυτό ο κ. Μιωνής απαιτούσε τη συνυπογραφή μου- είναι η αποχή από νέες δικαστικές ενέργειες εναντίον του και η επιδίωξη λύσης με καλή θέληση, όπως συζητείτο, επί σειρά ετών, στο πλαίσιο εξωδικαστικών συμβιβαστικών επαφών. Η συμφωνία παραβιάστηκε, από την πλευρά του κ. Μιωνή, εν κρυπτώ στο Τελ Αβίβ τον Απρίλιο 2019 και επίσημα στις 4/2/20 με τριήμερη δικάσιμο για υπολογισμό παλαιών δικαστικών εξόδων στο Λονδίνο. Μέχρι τότε, ζητούσε αναβολές δικασίμων και δεν μιλούσε για «εκβίαση».

12. Η ενδεχόμενη προετοιμασία της πλευράς Μιωνή για μεταγενέστερη προβολή της αβάσιμης και συκοφαντικής θεωρίας περί «εκβίασης» (με την «εκδοχή» δράσης για λογαριασμό του κ. Μ. Βορίδη) υπέπεσε, για πρώτη φορά, στην αντίληψή μου στις 15/11/17. Τότε, η (εκ των δικηγόρων του κ. Μιωνή) κα. Gilia Tamir Raik ισχυρίστηκε, σε ένορκη βεβαίωσή της για άλλη υπόθεση με τον κ. Φιλιππάκη, ότι «ζητήθηκε» χρηματικό ποσό κατά τη διάρκεια «προσπάθειας εξεύρεσης λύσης σε μια μακράς διαρκείας αντιδικία των δύο πλευρών». Αναφερόταν σε συνάντηση ένα χρόνο νωρίτερα, στις 2 Νοεμβρίου 2016, στην Αθήνα.

Μολονότι δικηγόρος που θα έπρεπε να ακριβολογεί, η κα. Raik προκαλούσε σύγχυση, με το ρήμα «ζήτησαν», αν και ταυτόχρονα, στην ίδια ακριβώς κατάθεση, παραδεχόταν ότι ήταν ακόμα μία προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η κατάθεση της κας Raik, που περιείχε και τα ψεύδη περί αντισημιτικής εκστρατείας σε βάρος του κ. Μιωνή, ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν στη σύνταξη της προαναφερθείσας επιστολής διαμαρτυρίας μου προς την τότε πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα, λίγες μέρες αργότερα, στις 27/11/17 (βλ. και ανωτέρω, παράγραφος 5).

13. Με βάση τα παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο ότι η πλευρά Μιωνή υπαινίχθηκε, για πρώτη φορά, το Νοέμβριο του 2017, ότι δήθεν είχε «εκβιαστεί» τον προηγούμενο Νοέμβριο (του 2016). Μετά, μετέφερε τον ίδιο ισχυρισμό -ευθέως πλέον- στα δικαστήρια του Ισραήλ τον Απρίλιο του 2019, υπογραμμίζοντας υποτιθέμενο ρόλο του κ. Μ. Βορίδη. Αφού απορρίφθηκαν στο Τελ Αβίβ οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του, ο κ. Μιωνής παρουσίασε άλλη εκδοχή στην Επιτροπή σας, το Φεβρουάριο του 2020, μεταθέτοντας πλέον το χρόνο του «εκβιασμού» στο Μάρτιο του 2016 (συνάντηση των Δ. Παπαγγελόπουλου, Ν. Παππά και Σ. Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου) και στο Μάρτιο του 2018 (υπογραφή roadmap).

Και παράλληλα, ολόκληρο το διάστημα 2013-2020, ο κ. Μιωνής, αν και τάχα «εκβιαζόμενος», βρισκόταν σε διαρκείς συνομιλίες για επίτευξη εξωδικαστικής λύσης. Συνέχιζε δε, κανονικά, τις συζητήσεις για συμβιβαστικό υπολογισμό των εκατέρωθεν δικαστικών εξόδων μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή μόλις 20 ημέρες, πριν από την κατάθεσή του στην Επιτροπή σας!

14. Ο κ. Μιωνής, αποδίδοντας μου κακή πρόθεση, υποστηρίζει (αν μου έχει μεταφερθεί με ακρίβεια) ότι κατέθεσα εναντίον του, με δική μου πρωτοβουλία, στην εισαγγελέα κ. Ελ. Τουλουπάκη, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, το Νοέμβριο του 2015. Το αληθές είναι ότι έλαβα κλήση, για να εξεταστώ «ως μάρτυρας σε υπόθεση για την οποία διενεργείται ποινική προκαταρτική εξέταση» με τη συνήθη υπόμνηση ότι, σε περίπτωση μη εμφάνισης, θα υποστώ «τις ποινές και συνέπειες του άρθρου 229 Κ.Π.Δ.».

15. Ο κ. Μιωνής φέρεται να ισχυρίζεται πως έχω κάνει καταγγελίες περί διασύνδεσής του με «πολιτικό χρήμα». Αν πραγματικά γνώριζα κάτι σχετικό, θα το είχα καταθέσει στις εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές εδώ και πολλά χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τάρκας ολοκληρώνει το υπόμνημά του, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στη διάθεση της Επιτροπής για την παροχή οποιουδήποτε άλλου συμπληρωματικού στοιχείου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.