“Σαπίζουν” οι σούπερ κοριοί της Αντιτρομοκρατικής!

“Σαπίζουν” οι σούπερ κοριοί της Αντιτρομοκρατικής!

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί εδώ και 14 μήνες οι σούπερ κοριοί της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, καθώς το ελληνικό «Echelon», όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Παραπολιτικά, δεν συντηρείται από τον Ιανουάριο του 2012, όταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατήγγειλε τη σύμβαση συντήρησης με την προμηθεύτρια εταιρεία.

Την ίδια ώρα πόλεμος έχει ξεσπάσει για την ανάληψη του service των μηχανημάτων, με κόστος που υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ τον χρόνο.

Η λειτουργία του «μεγάλου αδερφού» της ΕΥΠ, καλύπτεται όπως αναφέρει η εφημερίδα από έντονο παρασκήνιο, με βαριές καταγγελίες ακόμα και για την εθνική ασφάλεια, δικαστικές περιπέτειες, εικονικά τιμολόγια, ξένες εταιρείες και ιλιγγιώδη πρόστιμα από το ΣΔΟΕ.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης για υπερτιμολόγηση του έργου με παράνομες ενέργειες, που αφορούν την προμήθεια του συστήματος από τη γερμανική Syborg με μεσολάβηση κυπριακής εταιρείας.

Το κόστος για τα δύο μηχανήματα, της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, έφτασε τα 7.5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, και η σύμβαση συντήρησης του σούπερ «κοριού», η οποία θα αποφέρει σε όποιον την αναλάβει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο έχει αποτελέσει αιτία παρασκηνιακού πολέμου.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει προειδοποιήσει τη Syborg να μην προχωρήσει σε απευθείας συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο αφού διατηρεί την αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα. Ωστόσο, τεχνικοί της γερμανικής εταιρείας προσκαλούνται ατύπως κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει επίσημη συμφωνία και κυρίως χωρίς να έχει υπογραφεί σύμβαση εμπιστευτικότητας, με ό,τι αυτό σημαίνει για το απόρρητο των πληροφοριών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατήγγειλε με έγγραφό του τη σύμβαση συντήρησης του συστήματος από την εταιρεία, κατηγορώντας την ότι δεν τήρησε τη συμφωνία περί εμπιστευτικότητας καθώς χρησιμοποίησε ως ενδιάμεση κυπριακή εταιρεία και για πλημμελή συντήρηση του συστήματος.

Από την πλευρά της η εταιρεία επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση των επισκευών στην ΕΥΠ, η οποία αύξησε θεαματικά τον αριθμό των υπό παρακολούθηση τηλεφώνων, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τη σύμβαση.

Τέλος, η εταιρεία αποποιείται των ευθυνών της για τη δυσλειτουργία του σούπερ «κοριού» λέγοντας ότι τα προβλήματα οφείλονται στην κακή μεταχείρισή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.