Στις τράπεζες οι αστυνομικοί με εντολή της ΓΑΔΑ – Εξαιτίας του σημερινού συνωστισμού (βίντεο)

Στις τράπεζες οι αστυνομικοί με εντολή της ΓΑΔΑ – Εξαιτίας του σημερινού συνωστισμού (βίντεο)

Άνθρωποι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις τράπεζες, άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει σ’ αυτό, αναγκάζονται να πηγαίνουν, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, στις τράπεζες.

Σήμερα τελευταία μέρα του μήνα, πολλοί είτε ήθελαν να πληρώσουν υποχρεώσεις είτε ήθελαν να πάρουν τη σύνταξή τους. Μαζεύτηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τις τράπεζες και περίμεναν στην ουρά να μπουν μέσα. Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά, όσοι περίμεναν στην ουρά στην κράτησαν τις αποφάσεις ασφαλείας του 1,5 (και πλέον) μέτρου.

Ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, σε απόσταση αναπνοής, κυριολεκτικά, χωρίς να λογαριάζουν τις οδηγίες των ειδικών για αποστάσεις ώστε να μην μεταδοθεί ο κορωνοϊός.

Μοιραία έγινε αντιληπτό πως κάτι πρέπει να γίνει. Έπρεπε να έχει γίνει ήδη, δηλαδή, γιατί οι εικόνες μεγάλων ανθρώπων να θέλουν, ειδικά στο τέλος του μήνα να εξυπηρετηθούν στις τράπεζες, δεν είναι πρωτοφανής. Αλλά στις μέρες του κορωνοϊού έχει άλλη «βαρύτητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, δόθηκε εντολή από τη ΓΑΔΑ και ενημερώθηκαν ήδη και οι τράπεζες: όλα είναι στο χέρι του διευθυντή κάθε υποκαταστήματος. Αν βλέπει ουρές χωρίς… απόσταση, αν βλέπει πολίτες να θέλουν να μπουν όλοι μαζί στην τράπεζα, θα μπορεί, εφόσον το κρίνει, να καλέσει την αστυνομία, ώστε ομάδες της ΔΙΑΣ να βάλουν σε… απόσταση τους πολίτες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.