ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποια οβίδα; – Σύνεργα της ΔΕΗ προκάλεσαν τον τρόμο και τον αποκλεισμό του Συντάγματος! (upd)

Ποια οβίδα; – Σύνεργα της ΔΕΗ προκάλεσαν τον τρόμο και τον αποκλεισμό του Συντάγματος! (upd)

Ανέωση: (14:30) Λήξη συναγερμού σήμανε στο Σύνταγμα, καθώς διαπιστώθηκε πως το αντικείμενο που κρίθηκε ύποπτο ήταν τελικώς… σύνεργα από εργασίες που είχε κάνει παλαιότερα η ΔΕΗ.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς συνεργεία της ΕΥΔΑΠ που έκαναν εργασίες βρέθηκαν μπροστά σε μια οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην συμβολή Ερμού και Νίκης στο Σύνταγμα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και αποκλείστηκε η περιοχή. Στο σημείο βρίσκεται το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.

Ομάδα έμπειρων πυροτεχνουργών του Τάγματος Εξουδετερώσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) σπεύδει στην πλατεία Συντάγματος, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Το ΤΕΝΞ είναι μονάδα του Όπλου του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς και η έδρα της είναι στην Αθήνα, στο Στρατόπεδο «Λοχαγού Καποτά» στο Μενίδι, αλλά οι επιχειρησιακές της ομάδες επιχειρούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, μονίμως (και εκ περιτροπής) στον Έβρο, και εκτάκτως όπου και όποτε κληθούν.

Η Αθήνα, ως γνωστόν ούτε κατά την είσοδο των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941, ούτε και κατά την αποχώρησή τους, τον Οκτώβριο του 1944, βομβαρδίστηκε ούτε από τους Γερμανούς, ούτε και από τους Συμμάχους.

Η οβίδα αυτή είναι κατάλοιπο των Δεκεμβριανών καθώς μόνο τότε έλαβαν χώρα φονικές μάχες στο κέντρο των Αθηνών μεταξύ των νόμιμων κυβερνητικών δυνάμεων και του ΕΛΑΣ ο οποίος εκπροσωπούσε τις δυνάμεις των κομμουνιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.