ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Ιμάμογλου σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Απαγόρευσε την κυκλοφορία στην Κων/πολη»

Ε.Ιμάμογλου σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Απαγόρευσε την κυκλοφορία στην Κων/πολη»

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη την πόλη με βάση τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Υγείας σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Τουρκία.

«Όπως είχαμε και εμείς δηλώσει προηγουμένως, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά επιβεβαίωσε ότι το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία είναι η Κωνσταντινούπολη, με το 60% των περιπτώσεων. Επαναλαμβάνω το αίτημά μου να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας για την Κωνσταντινούπολη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά κατά την τελευταία ενημέρωση που έκανε χθες, Τετάρτη, για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη γεωγραφική κατανομή της επιδημίας. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί και στις 81 επαρχίες της χώρας, αλλά αποκάλυψε ότι το 60% των περιπτώσεων βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Ανέφερε επίσης ότι στην Κωνσταντινούπολη έχουν υπάρξει 8.852 κρούσματα και 117 θάνατοι από τον κορονοϊό.

Σε συνέντευξή του στις 30 Μαρτίου, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη και είχε μάλιστα επισημάνει ότι «το 60% της πόλης είναι σε κίνδυνο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν 15% του πληθυσμού της πόλης βγει από το σπίτι του, αυτό σημαίνει 2,5 εκατομμύρια κόσμο. Ο αριθμός αντιστοιχεί με τον πληθυσμό ορισμένων Ευρωπαϊκών πόλεων,» είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προσθέτοντας ότι συνήθως οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης βγαίνουν από τα σπίτια τους όταν καλυτερεύει ο καιρός. Μέχρι στιγμής η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Ερντογάν έχουν απορρίψει κάθε πρόταση για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που είναι το οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.