Στη φυλακή ο 68χρονος του φονικού στον Πύργο – Ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία μπροστά στη σύζυγο του

Στη φυλακή ο 68χρονος του φονικού στον Πύργο – Ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία μπροστά στη σύζυγο του

Χθες (Παρασκευή) ο 68χρονος δράστης δήλωσε μετανιωμένος για το φονικό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στα Άσπρα Σπίτια. Ο 68χρονος σκότωσε έναν 77χρονο συγχωριανό του μπροστά στη σύζυγο του, η οποία επίσης είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένη. Ο δράστης θα οδηγηθεί στη φυλακή, έπειτα και από την απολογία του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 68χρονος δηλώνει μετανιωμένος για όσα συνέβησαν και επίσης ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς συνέβη το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Ο δικηγόρος σημείωσε οτι ο 68χρονος δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, ενώ είχε πάρει το όπλο μαζί του για εκφοβισμό καθώς ανάμεσα στις οικογένειες υπήρχαν προστριβές για κτηματικές διαφορές. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά ούτε είναι κάτι ανακοινώσιμο όσο αφορά την ουσία της υπόθεσης.

Ο εντολέας μου είναι συγκλονισμένος και νομίζω ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. Είναι δεδομένη η συγνώμη του όσο και αν αυτό ακούγεται δυστοπικό. Προέχει αυτή τη στιγμή η υγεία της συζύγου του θύματος που είναι ακόμα στο νοσοκομείο. Όσο αφορά την ουσία της συζήτησης, νομίζω ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά από αυτό που είχε στο μυαλό του ο εντολέας μου, με την έννοια ότι πρόθεση του ήταν να εκφοβίσει και μόνο.

Αλλά όλη αυτή η ψυχολογική έκρηξη που όπλισε το χέρι του είναι απόρροια της διαταραγμένης ψυχικής του υγείας. Έχει χάσει και ένα παιδί εδώ και χρόνια και ζει με τον εφιάλτη αυτό. Θεωρώ ότι τη στιγμή που οπλίστηκε το χέρι του, ήταν μία στιγμή που ξεπέρασε την νοητή γραμμή της λογικής με την παράνοια, αλλά αυτά είναι θέματα που θα λάβει υπόψη του το δικαστήριο όταν γίνει. Είναι βέβαιο ότι έχει μετανιώσει αν και ξαναλέω ότι ακόμα και σήμερα δεν θυμάται και δεν έχει καταλάβει το τι έχει γίνει.

Σε καμία περίπτωση δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, μόνο να εκφοβίσει. Υπήρχε μια αρρωστημένη κατάσταση αντεγκλήσεων και ύβρεων μεταξύ των οικογενειών. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Έχει μετανιώσει και νομίζω ότι είναι συγκλονισμένος. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και μαζί που μιλούσαμε ήταν λίγο δύσκολη η κατάσταση του. Τα υπόλοιπα θα κριθούν από το δικαστήριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Άρης Παναγιωτόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ilialive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.