Λουξεμβούργο: Παίρνει 12 ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα

Λουξεμβούργο: Παίρνει 12 ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα

Την ώρα που η Ελλάδα έχει εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες στο έδαφός της οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν… 12 ασυνόδευτους ανήλικους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, κ.Jean Asselborn, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την μετεγκατάσταση 12 ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν όπως οι αρχές των δύο χωρών ολοκληρώσουν τις επόμενες ημέρες την πολύπλοκη διαδικασία για την μετεγκατάσταση 12 παιδιών, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, παρά τις δύσκολες συνθήκες που θέτει η τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού. Η μετεγκατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων στο Λουξεμβούργο, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Προχωράμε μαζί με τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, J. Asselborn, στην οριστικοποίηση της συνεννόησης για την μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο. Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιτυγχάνεται παρά την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και δημιουργεί θετικό παράδειγμα έναντι των λοιπών Ευρωπαίων εταίρων, που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να δεχθούν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το Λουξεμβούργο για τον ενεργό του ρόλο στην προώθηση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους, καθώς επίσης και τους ανθρώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τον υποστηρικτικό τους ρόλο στην διευκόλυνση των διαδικασιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.