ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ολλανδία: Υπάλληλος της βουλγαρικής πρεσβείας εισέπραττε… «φόρο» κορωνοϊού

Ολλανδία: Υπάλληλος της βουλγαρικής πρεσβείας εισέπραττε… «φόρο» κορωνοϊού

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών, ένας ανώτερος υπάλληλος της βουλγαρικής πρεσβείας στη Βουλγαρία ανακλήθηκε.

Ο λόγος… ότι ζητούσε «φόρο» κορωνοϊού. Δηλαδή όσοι επισκέπτες ζητούσαν βοήθεια από το προξενείο έπρεπε να πληρώσουν ένα ποσό.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του προξενικού τμήματος στην ολλανδική πόλη εισέπραττε 5 ευρώ από Βούλγαρους που επισκέπτονταν την πρεσβεία καθώς και «φόρο» 10 ευρώ από πολίτες άλλων χωρών που επισκέπτονταν τη διπλωματική αποστολή.

«Μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει διόλου με τη βουλγαρική διπλωματική υπηρεσία και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή με κανέναν τρόπο», αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία, προσθέτοντας ότι εξηγήσεις έχουν ζητηθεί και από τον πρεσβευτή της Βουλγαρίας στην Ολλανδία.

Η πρεσβεία δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα για να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανακοίνωση του υπουργείου δεν διευκρίνισε τι υπηρεσίες ζητούσαν για να βοηθηθούν οι επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.