Γερμανία: Δέχεται 50 ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα

Γερμανία: Δέχεται 50 ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα

Μετά το Λουξεμβούργο και η Γερμανία αποφάσισε να πάρει ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί 50 παιδιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, το θέμα αναμένεται να κλείσει κατά την αυριανή συνεδρίαση του ομοσπονδιακού υπουργικού συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή απόφασης που είχε λάβει η κυβερνητική επιτροπή στις 8 Μαρτίου.

Η μετακίνηση των παιδιών θα ξεκινήσει ήδη την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών και επισημαίνει ότι η δράση γίνεται στο πλαίσιο μιας «ευρωπαϊκής λύσης» στο πρόβλημα. Την ευθύνη του συντονισμού της διαδικασίας έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το ‘Ασυλο (EASO) , την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), την UNICEF και τον Διεθνή Οργανισμό για τους Πρόσφυγες (ΙΟΜ).

Μετά την άφιξή τους στην Γερμανία, τα παιδιά θα τεθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, όπως προβλέπουν τα μέτρα της χώρας για τον κορωνοϊό και κατόπιν θα κατανεμηθούν σε διάφορα κρατίδια.

Το Λουξεμβούργο υποδέχεται επίσης αλλοδαπούς από την Ελλάδα

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών, το Λουξεμβούργο έχει επίσης αποφασίσει να αναλάβει την ευθύνη 12 ασυνόδευτων ανήλικων από προσφυγικά κέντρα της Ελλάδας, ενώ ακόμη η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Φινλανδία, η Κροατία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Βουλγαρία έχουν εκφράσει την βούληση να συμμετάσχουν στο σχέδιο. Σε κάποιες χώρες, αυτή η διαδικασία έχει καθυστερήσει λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, διευκρινίζεται. «Η Γερμανία έχει την ξεκάθαρη προσδοκία ότι τα αυτές οι χώρες θα τηρήσουν την δέσμευσή τους», τονίζεται στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), η κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να αναλάβει τους πρόσφυγες κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής καραντίνας τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να δεχθεί περισσότερους ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά. Η σχετική απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής κάνει άλλωστε λόγο για συνολικά 1000-1500 παιδιά και εφήβους έως 14 ετών, τα οποία είτε είναι ασυνόδευτα είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.