ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε τροχιά εσωτερικής κατάρρευσης η Τυνησία

Σε τροχιά εσωτερικής κατάρρευσης η Τυνησία

Σε διαδήλωση κατά του ισλαμικού κυβερνώντος κόμματος μετατράπηκε η κηδεία του 27χρονου Άντελ Χάζρι του πλανόδιου μικροπωλητή που αυτοπυρπολήθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Τύνιδα,

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία η οποία έγινε στο χωριό Σουκ Τζεμάα, στη βορειοδυτική Τυνησία. “Θα θυσιάσουμε την ψυχή μας και το αίμα μας για τον μάρτυρά μας”, φώναζαν οι κάτοικοι του χωριού.

Ο Χάζρι, ο οποίος συνέβαλε στις ανάγκες της οικογένειάς του πωλώντας τσιγάρα, αυτοπυρπολήθηκε την Τρίτη στην λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, στην Τύνιδα.

Η κίνησή του αυτή ήταν άκρως συμβολική, καθώς η εξέγερση στην Τυνησία το Ιανουάριο του 2011, η πρώτη της αραβικής άνοιξης, ξέσπασε με την αυτοπυρπόληση στην πόλη Σίντι Μπουζίντ στην κεντρική Τυνησία ενός άλλου πλανόδιου μικροπωλητή, του νεαρού Μοχάμεντ Μπουαζίζι, ο οποίος είχε απελπιστεί από την ανεργία, την ανέχεια και τις διώξεις της αστυνομίας.

Η κηδεία του νεαρού και οι διαδηλώσεις έγιναν σήμερα, ημέρα κατά την οποία η νέα κυβέρνηση του ισλαμιστή Άλι Λάραγεντ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα, καλούμενη να επιλύσει μια πολιτική, κοινωνική και θεσμική κρίση.

Δύο χρόνια μετά την Αραβική Άνοιξη, η φτώχεια και η ανεργία εξακολουθούν να μαστίζουν την Τυνησία, όπου τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάστηκαν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.