«Μας πούλησαν αλογίσιο κρέας αντί για μοσχαρίσιο»

«Μας πούλησαν αλογίσιο κρέας αντί για μοσχαρίσιο»

Θύμα επιτήδειων φαίνεται πως έπεσε και κρητική εταιρεία, σε προϊόντα της οποίας, σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου βρέθηκαν επιμολυσμένα ίχνη dna αλόγου. Όπως αναφέρει ο σύμβουλος σε θέματα ποιότητας της εταιρείας ΚΡΙΒΕΚ, Ανδρέας Στεφανάκης, η εταιρεία αγόρασε τη συγκεκριμένη παρτίδα κρέατος ως… μοσχάρι, κι αυτό είναι που αναγράφεται και στα παραστατικά της αγοράς.

Ο ίδιος, δίνοντας πιθανές ερμηνείες, των εργαστηριακών αποτελεσμάτων μετά τους ελέγχους αναφέρει ότι τα επιμολυσμένα ίχνη dna αλόγου μπορεί να σημαίνουν – πέραν του ενδεχόμενου να πρόκειται για αλογίσιο κρέας – ότι στο ίδιο σφαγείο είχε σφαχτεί και άλογο που επιμόλυνε τα άλλα σφάγια. Ως εκ τούτου η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη, καθώς τα παραστατικά αναφέρουν την αγορά μοσχαρίσιου κρέατος.

Ο κ.Στεφανάκης υπογραμμίζει επίσης ότι από άποψη μικροβιολογικών ελέγχων, και με δεδομένα τα πιστοποιητικά ποιότητας που κατέχει η εταιρεία, οι έλεγχοι είναι συχνοί και λεπτομερείς κι ως εκ τούτου αποκλείεται η ύπαρξη επιβλαβών μικροοργανισμών, ενώ ακόμη και για κρέας αλόγου να πρόκειται, αυτό καθεαυτό δεν είναι βλαβερό για  την ανθρώπινη υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.