Υπόθεση Ν.Σειραγάκη: Σήμερα η απόφαση για τον «παιδεραστή του Ρεθύμνου» (βίντεο)

Υπόθεση Ν.Σειραγάκη: Σήμερα η απόφαση για τον «παιδεραστή του Ρεθύμνου» (βίντεο)

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών προκειμένου να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα, αν ο Νίκος Σειραγάκης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, αναβλήθηκε για σήμερα καθώς ο Σειραγάκης ζήτησε την εξέταση ενός μάρτυρα.

Ο Νίκος Σειραγάκης παραμένει κρατούμενος και το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υπό όρους αποφυλάκισή του ή αν θα ανακληθεί.

Αποφυλακίστηκε και συνελήφθη ξανά

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 20 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο, είχε αποφυλακιστεί τέλη Απριλίου.

Λίγα 24ώρα μετά την αποφυλάκισή του ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οργή στην Κρήτη

Η απόφαση αποφυλάκισης του παιδεραστή είχε προκαλέσει οργή στήν Κρήτη.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης «Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό. Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου».

Η υπόθεση

Η υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς έιχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

​Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κατηγορούμενος δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, και δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί απο την περιοχή της Καλαμαριάς, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν και την εμφάνισή του κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.