«Εξπέρ» στις παραβάσεις για ράμπες ΑμΕΑ και κράνος οι Έλληνες οδηγοί – Σχεδόν 2.000 κλήσεις σε μόλις 7 ημέρες

«Εξπέρ» στις παραβάσεις για ράμπες ΑμΕΑ και κράνος οι Έλληνες οδηγοί – Σχεδόν 2.000 κλήσεις σε μόλις 7 ημέρες

«Εξπέρ» στη μη χρήση κράνους αλλά και τη στάθμευση μπροστά σε ράμπες διάβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες φαίνεται να είναι οι Έλληνες οδηγοί καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε βεβαιώθηκαν σχεδόν 2.000 κλήσεις σε μόλις 7 ημέρες.

Ειδικότερα την εβδομάδα 18 έως 24 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 13.329 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 1.972 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια!

Σε όλη τη χώρα συγκροτήθηκαν 934 συνεργεία της Τροχαίας τα οποία έλεγξαν 13.329 οχήματα βεβαιώνοντας 1.592 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 380 παραβάσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Πρωταθλήτρια στις παραβάσεις αναδείχθηκε η Αττική με 516 κλήσεις και ακολουθεί το Ηράκλειο με 152, η Θεσσαλονίκη με 126, η Αχαΐα με 97, η Β’ Δωδεκανήσου με 71 και η Αλεξανδρούπολη με 62 παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.