ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Έφοδος» εργαζομένων στο υπουργείο Τουρισμού (upd)

«Έφοδος» εργαζομένων στο υπουργείο Τουρισμού (upd)

(upd 18:14) Αρχικά το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Μάλιστα ζήτησαν να δουν τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αλλά εκείνος απουσίαζε από το υπουργείο.

Ακολούθως φώναξαν συνθήματα και ζωγράφισαν στον τοίχο τα πρόσωπα του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Παράλληλα σχημάτισαν στο οδόστρωμα έναν διάδρομο με κόκκινη μπογιά. Ο διάδρομος κατέληγε στην είσοδο του υπουργείου.

Λίγα λεπτά αργότερα έφυγαν με κατεύθυνση την οδό Αμαλίας, όπου βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού. Όταν έφτασαν εκεί εισέβαλλαν στο κτίριο. Οι διαδηλωτές απαιτούν να συναντηθούν με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

Μεταξύ των άλλων διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Αρχικό κείμενο 17:20

Εισβολή στο υπουργείο Τουρισμού, στη λεωφόρο Αμαλίας 12, έκαναν εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι διαδηλωτές απαιτούν να συναντηθούν με τον Χάρη Θεοχάρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση των ίδιων εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.