ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Χαλκιδική: Ο «Ακύλας» «μυρίστηκε» φυτείες οπιούχου παπαρούνας και κάνναβης

Χαλκιδική: Ο «Ακύλας» «μυρίστηκε» φυτείες οπιούχου παπαρούνας και κάνναβης

Ο σκύλος ανιχνευτής «Ακύλας» έφερνε στο φως τις παράνομες δραστηριότητες δυο Ελλήνων που καλλιεργούσαν φυτείες με οπιούχο παπαρούνα και κάνναβη και διακινούσαν σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης την παραγωγή τους, ακόμη και σε… μπισκότα!

Αρχικά, από έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου, εντοπίστηκε ο πρώτος σε περιοχή της Χαλκιδικής και ο εκπαιδευμένος σκύλος έκανε έρευνα στο όχημα που οδηγούσε, όπου ξετρύπωσε καλά κρυμμένη στο εσωτερικό του μια συσκευασία με ακατέργαστης κάνναβη βάρους 293 γραμμαρίων και άλλες δυο με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 4,09 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, ο «Ακύλας» ερεύνησε το σπίτι και μια αγροικία που χρησιμοποιούσε ο δράστης στη Χαλκιδική, όπου ανακάλυψε ένα εργαστήριο με μετασχηματιστές, λαμπτήρα, χρονοδιακόπτη και άλλον εξοπλισμό για την καλλιέργεια κάνναβης, επτά δενδρύλλια ύψους ενός μέτρου που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες στη σοφίτα, 111 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο τσιγαριλίκια και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές με υπολείμματα κάνναβης. Στους ίδιους χώρους, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία αρχαία νομίσματα και πέντε τμήματα αγγείων που εξετάστηκαν από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων και επιβεβαιώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, αλλά και μία κυνηγετική καραμπίνα χωρίς άδεια κατοχής.

Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι είχε προμηθευτεί νωρίτερα την κάνναβη που είχε κρυμμένη στο αυτοκίνητο από τον συνεργό του, ο οποίος εντοπίστηκε στην κατοικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που προστατευόταν από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με δύο κάμερες και σύστημα ελέγχου. Ο «Ακύλας» ερεύνησε το σπίτι και βρήκε μια μεγάλη φυτεία με 120 φυτά υπνοφόρου μήκωνος, δηλαδή της παπαρούνας από την οποία παράγεται όπιο, άλλη μια μίνι φυτεία με έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου, οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 597 γραμμαρίων, πέντε συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 127,8 γραμμαρίων και τρεις σύριγγες που περιείχαν 130 ml χασισέλαιο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ο σκύλος ανιχνευτής ξετρύπωσε και τα… μπισκότα συνολικού βάρους 299 γραμμαρίων που είχε ψήσει ο δράστης και περιείχαν κάνναβη! Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής που τους άσκησε διώξεις για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων κατά περίπτωση. Παράλληλα, κατασχέθηκαν δυο οχήματα που χρησιμοποιούσαν και 750 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.