Μεταναστευτικό: 249 ανήλικοι αλλοδαποί από την Ελλάδα στη Γερμανία

Μεταναστευτικό: 249 ανήλικοι αλλοδαποί από την Ελλάδα στη Γερμανία

Η Γερμανία θα αναλάβει τη φροντίδα επιπλέον 249 ανήλικων αλλοδαπών από την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται κυρίως για ασθενείς, αδέλφια ανηλίκων που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία και κάποιους γονείς.

«Επειδή ο κορωνοϊός βρίσκεται τώρα σε αυτό το χαμηλό επίπεδο, αποφασίσαμε ως υπουργείο Εσωτερικών -και σήμερα μίλησα και με την καγκελάριο και τον αντικαγκελάριο για αυτό- να αναλάβουμε και άλλα παιδιά από την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία έχει ήδη υποδεχτεί 47 παιδιά. Επιπλέον έξι παιδιά ήταν την ημέρα του ταξιδιού πολύ άρρωστα για να ταξιδέψουν και θα προστεθούν στην επόμενη αποστολή, εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισήμανε ο υπουργός, την περασμένη εβδομάδα, αποστολή δύο συνεργάτιδών του μετέβη στην Ελλάδα και συνέταξε εμπεριστατωμένη αναφορά για την κατάσταση. «Υπάρχουν εκεί 243 άρρωστα παιδιά και επειδή περίπου 12 άλλες χώρες θα αναλάβουν διάφορες ομάδες ατόμων -οικογένειες, ασυνόδευτους ανηλίκους-, θα ήθελα εμείς να φέρουμε στη Γερμανία αυτά τα 243 άρρωστα παιδιά. Πρόκειται και για αδέρφια, ανηλίκους, κάποιους γονείς», ανέφερε ο κ. Ζεεχόφερ και σημείωσε ότι η κατάσταση σχετικά με τον κορωνοϊό επιτρέπει τώρα κάποιες δυνατότητες δράσεις, «οι οποίες θα αξιοποιηθούν». «Πάντα έλεγα ότι στην μεταναστευτική πολιτική μου περιλαμβάνεται η τάξη, αλλά και ο ανθρωπισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.