ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Θα τιναζόταν μια περιοχή στον… αέρα – Βρέθηκε μισός τόνος πυρίτιδας σε παράνομο εργαστήριο στην Ηλεία (φώτο)

Θα τιναζόταν μια περιοχή στον… αέρα – Βρέθηκε μισός τόνος πυρίτιδας σε παράνομο εργαστήριο στην Ηλεία (φώτο)

Ομάδα Αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου, εντόπισαν ένα παράνομο εργαστήριο στο οποίο ένα λάθος αρκούσε για να τιναχθεί στον αέρα μια ολόκληρη περιοχή, καθώς υπήρχαν αποθηκευμένες τεράστιες ποσότητες πυρίτιδας που ξεπερνούσαν τον μισό τόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ένας από τους δύο Έλληνες κλειδώθηκε στο εσωτερικό της βιοτεχνίας όταν είδε τους αστυνομικούς που έφτασαν για έρευνα και δεν τους άφηνε να μπουν!

​Τελικά, βέβαια, συνελήφθη καθώς διακινούσε μαζί με τον συνεταίρο του μεγάλες ποσότητες παράνομων φυσιγγίων, τόσο απευθείας από το εργαστήριο καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας του, όσο και μέσω ενός καταστήματος εμπορίας κυνηγετικών όπλων και ειδών κυνηγίου που διατηρεί μια αλλοδαπή συνεργός τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στην βιοτεχνία οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 151 κιλά και 700 γραμμάρια πυρίτιδας και 5.875 φυσίγγια τα οποία δεν έφεραν στη συσκευασία τους τον αναγνωριστικό αριθμό παρτίδας LOT.

Στη συνέχεια, ερεύνησαν το σπίτι του συνεταίρου του συλληφθέντος, τον οποίο επίσης συνέλαβαν και κατέσχεσαν 53 σφραγισμένες εργοστασιακές συσκευασίες με πυρίτιδα συνολικού βάρους 26 κιλών και 500 γραμμαρίων, 27 χάρτινα βαρέλια και τρία χαρτοκιβώτια με συσκευασίες πυρίτιδας συνολικού βάρους 346 κιλών και 500 γραμμαρίων, 108 χαρτοκιβώτια με 151.528 καψυλιωμένους κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων και ένα μηχάνημα γόμωσης φυσιγγίων.

Σε βάρος των δυο συνεταίρων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα όπλα και απείθεια κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ η αλλοδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος αναζητείται για να συλληφθεί καθώς και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.