ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

11 αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων

11 αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων

Η καταμέτρηση των κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης απέδρασαν 11 αλλοδαποί κρατούμενοι οι οποίοι ήταν καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες το απόγευμα, τραυματίστηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Τρικάλων κατόπιν συμπλοκής με άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα.

Το χρονικό

Νύχτα τρόμου στις φυλακές Τρικάλων. Μια ομάδα τουλάχιστον 10 κρατουμένων της Γ΄ πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς.

Στην περιοχή έχει σπεύσει και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη ενώ μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, καθώς ομάδα οπλισμένων κρατουμένων παραμένει στην ταράτσα των φυλακών.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι 5 άτομα κατάφεραν να διαφύγουν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalanews, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε καταδίωξη ατόμων που είναι άγνωστο αν πρόκειται για άτομα που επέβαιναν στο όχημα που βρισκόταν εξωτερικά των φυλακών ή πρόκειται για δραπέτες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στην περιοχή δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών που προσέγγισαν το κτίριο για να βοηθήσουν στην απόδραση των βαρυποινιτών.

Χθες βράδυ άτομα που επέβαιναν σε ένα όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τις φυλακές άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ τους εξωτερικούς φρουρούς.

Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο φρουρός μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ο έτερος φρουρός μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.