Λυμαίνονται το Ηράκλειο οι πακιστανικές συμμορίες: Σοκάρει η φονική συμπλοκή του Τυμπακίου

Λυμαίνονται το Ηράκλειο οι πακιστανικές συμμορίες: Σοκάρει η φονική συμπλοκή του Τυμπακίου

Η φονική συμπλοκή του Τυμπακίου που είχε σημειωθεί πριν από μερικούς μήνες με φόντο τις απειλές και τους εκβιασμούς για τα μεροκάματα αναμένεται να εκδικαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Μία υπόθεση που είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία, αφού είχαν εκτυλιχτεί πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μπροστά στα έντρομα μάτια κατοίκων αλλοδαποί, κυρίως πακιστανικής υπηκοότητας, παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του Τυμπακίου, κραδαίνοντας στα χέρια τσεκούρια, καδρόνια, λοστάρια και πέτρες.

Δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησαν σκηνές απίστευτης αγριότητας και βίας κατά τη σύρραξη αντίπαλων ομάδων. Το υλικό από κάμερα ασφαλείας καταστήματος ήταν απόλυτα διαφωτιστικό.

Ένας 33χρονος Πακιστανός χτυπήθηκε ανελέητα μέχρι θανάτου, ενώ ένας ακόμα νεαρός άνδρας, 29 ετών, έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος μετά από τσεκουριά στο κεφάλι.

Οι καταθέσεις περίοικων… ξεχειλίζουν τρόμο. Τη νύχτα εκείνη στο Τυμπάκι δρόμοι βάφτηκαν κόκκινοι από το αίμα που έρρεε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Για τη δολοφονία του 33χρονου προφυλακίστηκαν ένας 31χρονος, αδερφός του τραυματία που δέχθηκε στο κεφάλι χτύπημα από τσεκούρι, και ένας 17χρονος. Ως προς τον ανήλικο η δικογραφία διαχωρίστηκε.

Υπάρχει και εμπλοκή τρίτου προσώπου, το οποίο ωστόσο αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Ακόμα 14 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της συμπλοκής.

Τότε οι καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περιέγραφαν τη δράση μιας «σκοτεινής» ομάδας που προσπαθούσε να ελέγξει την κατάσταση, επιβάλλοντας «χαράτσι». Τα μέλη της ομάδας αυτής φέρονται να εκβίαζαν και να απειλούσαν ακόμα και με βιασμούς για την υφαρπαγή των μεροκάματων.

Ο ανήλικος στην απολογία του είχε παραδεχτεί ότι τραυμάτισε το θύμα με μαχαίρι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ήταν κακός. Κάθε φορά που τον έβλεπα στον δρόμο στο Τυμπάκι μού έλεγε ότι θα μου κάνει κακά πράγματα. Δεν ήξερα ότι θα πεθάνει γιατί το μαχαίρι ήταν πολύ μικρό.

Όταν του έβαλα εγώ το μαχαίρι, κάποια άλλα παιδιά τον χτυπούσαν με σφυρί, με πέτρες, με τα πόδια τους».

Ιδιαίτερα διαφωτιστική είναι η κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας Ηρακλείου μετά από την επισκόπηση του υλικού κάμερας ασφαλείας ψητοπωλείου.

«Άρχισαν να διαπληκτίζονται φραστικά, ακολούθησαν κάποια σπρωξίματα μεταξύ τους και πολύ σύντομα άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον με τα αντικείμενα που κρατούσαν.

Κατάφεραν χτυπήματα με πολλή δύναμη και μίσος χωρίς κανείς να υπολογίσει τις σωματικές βλάβες που θα επιφέρει. Επικρατεί ένας απόλυτος πανικός και όλοι χτυπούσαν αδιακρίτως».

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας είχε εστιάσει στην δράση της μαφίας που κινεί τα νήματα στην Μεσσαρά σε βάρος δεκάδων ή και εκατοντάδων Πακιστανών εργατών.

Ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας είχε αναφέρει ότι μέλη της συμμορίας φθάνουν στο σημείο να υφαρπάζουν τα μεροκάματα συμπατριωτών τους και όσοι αντιστέκονται «πληρώνονται» με απειλές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς και βιασμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Πατρίς Ηρακλείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.