Koρωνοϊός: Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ στα αεροδρόμια

Koρωνοϊός: Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ στα αεροδρόμια

Τα στοιχεία από τα μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στα αεροδρόμια είναι ενθαρρυντικά.

Σε 2,5 μέρες στα 27 αεροδρόμια της χώρας έχουν γίνει 15.263 μοριακά τεστ σε περίπου 80.000 επιβάτες. Την πρώτη μέρα είχαν γίνει 5.889 μοριακά τεστ, την δεύτερη 5.374 και χθες μέχρι το μεσημέρι 4.000. Από τα αποτελέσματα των 4.711 τεστ της «πρεμιέρας» των αεροπορικών πτήσεων, προέκυψαν 11 κρούσματα θετικών στην COVID-19, ένα ποσοστό της τάξης του 0,23%.

Από το σύνολο των μοριακών τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν βγει τα αποτελέσματα περίπου στο 30%, καθώς εκκρεμούν αυτά 10.552 ταξιδιωτών που έχουν υποβληθεί στην εξέταση.

Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο πως το 90% και παραπάνω των μοριακών τεστ που έγιναν σε επιβάτες αεροπορικών πτήσεων την ημέρα της πρεμιέρας, ήταν αρνητικό.

Αρμόδια στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι συγκρατημένα αισιόδοξα καθώς η αποτίμηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ροή εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας.

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν και στις οδικές μεταφορές και συγκεκριμένα σε επιβάτες οχημάτων που πέρασαν από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στη 1 και 2 Ιουλίου 2020.

Στο μεταξύ, αυστηρότεροι θα είναι οι έλεγχοι και οι επισημάνσεις σε ταξιδιώτες που έχουν υποβληθεί σε μοριακά τεστ και δεν τηρούν την επιβεβλημένη καραντίνα μέχρι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά : «Λίγα λάθη αρκούν για να σημειωθεί έξαρση του κορωνοϊού» και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και τους κανόνες υγιεινής. Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για τον μεγαλύτερο φόβο που έχει αυτήν την περίοδο λέγοντας πως αυτό που φοβάται είναι «μήπως η καλή μέχρι σήμερα επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μας δημιουργήσει μία υπέρμετρη αίσθηση ασφάλειας και αρχίσουμε να χαλαρώνουμε» υπογραμμίζοντας πως «αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.