ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χειροβομβίδες έριξαν στις φυλακές Τρικάλων οι κακοποιοί

Χειροβομβίδες έριξαν στις φυλακές Τρικάλων οι κακοποιοί

Εικόνα χάους εξακολουθεί να δίνει η φυλακή των Τρικάλων παρά την επέμβαση στις έξι και μισή το πρωί της αστυνομίας. Στην είσοδο των φυλακών η ομάδα των τεσσάρων κακοποιών που πραγματοποίησε χθες το βράδυ επίθεση με όπλα, έριξαν χειροβομβίδες από τις οποίες άλλες εξερράγησαν και άλλες όχι.

Δύο από τις χειροβομβίδες που δεν εξερράγησαν έχουν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς χωρίς τις περόνες, ενώ αν και έχουν περάσει πολλές ώρες, κλιμάκιο του στρατού από το Βόλο δεν έχει πάει να τις εξουδετερώσει και να τις παραλάβει.

Η ομάδα των τεσσάρων μέσα στο εσωτερικό της φυλακής, στον προαύλιο χώρο, έριξαν αρκετά καπνογόνα προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση και να εξουδετερωθούν οι δεσμοφύλακες.

Αστυνομικοί του γραφείου εγκληματικών ερευνών της Λάρισας περισυνέλεξαν στην είσοδο της φυλακής δεκάδες κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν την επίθεση οι τέσσερις κακοποιοί βρέθηκε καμένο στο χωριό Νίκαια της Λάρισας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον χώρο της φυλακής μεγάλος αριθμός κρατουμένων και κυρίως Αλβανοί αλλά και Έλληνες διαθέτουν όλοι κινητά τηλέφωνα με την ανοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας και συγκεκριμένα ο γενικός επιθεωρητής υποστράτηγος Χρήστος Χαλάτσης έδωσε εντολή να υπάρξει από χθες το βράδυ έως και σήμερα το πρωί σάρωση των κινητών τηλεφώνων που μιλούσαν από τις έξι χθες το απόγευμα έως τις έξι και μισή σήμερα το πρωί για να διαπιστωθεί ποια τηλέφωνα χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι από μέσα και ποια οι τέσσερις άγνωστοι που έκαναν την επίθεση προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία αυτών που συντόνισαν την εξέγερση.

Η κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων τα δύο τελευταία χρόνια παρουσιάζει εικόνα διάλυσης δεδομένου ότι εκτός από την χθεσινή υπόθεση είχαμε την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, ενώ πριν από ένα εξάμηνο εντοπίστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Τρικάλων να εισάγει στη φυλακή ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν». Η επίθεση έγινε περίπου στις 8.30 χθες το βράδυ, «ώρα που οι κρατούμενοι δεν είχαν ακόμη εισέλθει στα κελιά τους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «άγνωστοι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά». Επίσης, κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης «πυρά δέχθηκαν όχημα της Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης, καθώς και έτερο σταθμευμένο έξω από αυτό περιπολικό».

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών που διήρκησαν πλέον της μισής ώρας και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

 Όπως διαπιστώθηκε, 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις».

Οι δύο τραυματισμένοι εξωτερικοί φρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και ο ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.