ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βόλος: Εξιχνίαση δολοφονίας 18 χρόνια μετά – Πώς συνέβαλε η τεχνολογία

Βόλος: Εξιχνίαση δολοφονίας 18 χρόνια μετά – Πώς συνέβαλε η τεχνολογία

Μία δολοφονία στο Βόλο, η οποία είχε συγκλονίσει την πόλη το 2002, εξιχνιάστηκε με τη συμβολή της τεχνολογίας.

Η ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρα για τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης πριν από δεκαοκτώ χρόνια. Ο δράστης είχε παραβιάσει την οικία της άτυχης γυναίκας και αφού την κακοποίησε, προκαλώντας της πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και μαχαιρώνοντάς την, απέσπασε αντικείμενα αξίας.

Στον τόπο του εγκλήματος είχε βρεθεί ένα παλαμικό αποτύπωμα, στην πόρτα του σπιτιού, το οποίο όμως δεν είχε καταστεί δυνατό να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος και στη σύλληψη του δολοφόνου. Εν τέλει, με τη χρήση της τεχνολογίας έγινε η ταυτοποίηση και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου αλβανικής καταγωγής.

«Καμία υπόθεση δεν κλείνει για την Ελληνική Αστυνομία, όσος καιρός κι αν περάσει, εάν δεν εξιχνιαστεί», εξήγησε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας, για να προσθέσει πως: «η μεθοδική δουλειά που πραγματοποιείται καθημερινά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ θα έχει ως συνέπεια την εξιχνίαση κι άλλων παρόμοιων υποθέσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.