ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταδίκες για το κύκλωμα με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού – Κάθειρξη 20 ετών στον Π. Βλαστό

Καταδίκες για το κύκλωμα με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού – Κάθειρξη 20 ετών στον Π. Βλαστό

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά στον Παναγιώτη Βλαστό, για την υπόθεση του κυκλώματος με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.

Συνολικά 26 ήταν οι κατηγορούμενοι και το δικαστήριο απάλλαξε τους 14, είτε γιατί δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα είτε γιατί οι πράξεις που τους αποδόθηκαν είχαν παραγραφεί.

Στους υπόλοιπους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές από 30 μήνες φυλάκιση έως 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις και εκρήξεις.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών τον Παναγιώτη Βλαστό με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα μέσα στη φυλακή, ενώ παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Στο συγκατηγορούμενό του, Γιάννη Σκαφτούρο, το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Λίτσα Βλαστού, μέσω των μαρτυριών της οποίας οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του κυκλώματος, επιβλήθηκε κάθειρξη 14 ετών, καθώς αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος. Σε όλους, πλην του Παναγιώτη Βλαστού, χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.