Επίσκεψη του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λήμνο

Επίσκεψη του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λήμνο

Τα Λιμεναρχεία των ακριτικών περιοχών του Βορείου Αιγαίου στην Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λήμνο επισκέφθηκαν επί διήμερο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου όπως δημοσιεύει το defencenet.gr

Στη διάρκεια της παραμονής του Αρχηγού και της Γενικής Γραμματέως σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λήμνο συναντήθηκαν με τους προϊσταμένους των οικείων Λιμενικών Αρχών και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τη δραστηριότητα τους καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής όλων μας ότι τα τρία προαναφερθέντα Λιμεναρχεία, πέρας της γεωγραφικής υπάρξεώς τους σε στρατηγικής σημασίας περιοχές του Βορείου Αιγαίου, το τελευταίο διάστημα έχουν να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα των παράνομων προσφυγικών ροών από την Τουρκία, των οποίων έχει σημειωθεί αύξηση.

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και η ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη που υπηρετούν στις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές, τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των πλωτών μέσων του Σώματος από τα οποία και ενημερώθηκαν για το έργο και τη δραστηριότητά τους, ενώ «τους συνεχάρησαν για τον επαγγελματισμό και τη φιλοτιμία που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους, στις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές που υπηρετούν και τους προέτρεψαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους στις προαναφερθείσες περιοχές ο Αρχηγός και η ΓΓ συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητος Έβρου, με τους Δημάρχους Αλεξανδρουπόλεως, Σαμοθράκης και Λήμνου, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρουπόλεως, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, καθώς και τους Διοικητές των σχηματισμών και μονάδων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού που εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη και στα νησιά Σαμοθράκη και Λήμνο, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επίσης, κατά την παραμονή τους στη Σαμοθράκη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως με την αλίευση τούρκων ψαράδων στις περιοχές τους.

Τέλος εθιμοτυπικού χαρακτήρος συναντήσεις πραγματοποίησε ο Αρχηγός και η ΓΓ με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο καθώς και τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και η ΓΓ του υπουργείου συνοδευόταν από τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοικήσεως ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Υποναύαρχο ΛΣ Νικόλαο Πασσάδη, τον Διοικητή της 9ης Περιφερειακής Διοικήσεως ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο Σκανδάλη, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Αλεξανδρουπόλεως Πλοίαρχο ΛΣ Ευστράτιο Ψύρρα και τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλασσίας Επιτηρήσεως του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο Χριστιανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.