Πρέβεζα: Βασικό μέλος σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ένας πυροσβέστης

Πρέβεζα: Βασικό μέλος σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ένας πυροσβέστης

Η Δίωξη Ναρκωτικών και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής κατάφεραν να συλλάβουν μία σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και MDMA στην Πρέβεζα από τον Οκτώβριο του 2019. Ανάμεσα στα ιδρυτικά της μέλη και ένας ενεργός πυροσβέστης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο γυναίκες και ένας πυροσβέστης, ο οποίος μάλιστα φέρεται ως ένα από τα δύο βασικά στελέχη της σπείρας που παραλάμβαναν τα ναρκωτικά από τον αρχηγό, τα αποθήκευαν, τα μοίραζαν σε «φιξάκια» και τα έκρυβαν σε «καβάντζες». Από αυτές τα παραλάμβανε πάλι ο αρχηγός και τα παρέδιδε στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη, τα οποία τα διακινούσαν σε χρήστες στην πόλη της Πρέβεζας. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 άτομα, που αγόραζαν ναρκωτικά από αυτούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους με τη συνδρομή εκπαιδευμένων σκύλων, κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 659,05 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 51,6 γραμμαρίων, MDMA βάρους 90,5 γραμμαρίων, 10 ναρκωτικά χάπια, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 6.390 ευρώ, 27 χρυσές λίρες, ένα πεντόλιρο του 1893, 500 δολάρια, ένα πιστόλι, 39 φυσίγγια, μια σιδερογροθιά, τέσσερα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή, ένα αυτοκίνητο, πλήθος κινητών και καρτών SIM, σύνεργα χρήσης ναρκωτικών και χειρόγραφες σημειώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.