Επεισόδια Σύνταγμα: Κρατείται ο αστυνομικός που απέτρεψε τη σύλληψη «κουκουλοφόρου»

Επεισόδια Σύνταγμα: Κρατείται ο αστυνομικός που απέτρεψε τη σύλληψη «κουκουλοφόρου»

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αστυνομικός ο οποίος είναι αποσπασμένος στη φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και φέρεται να χειροδίκησε κατά συναδέλφου του, ώστε να αποτραπεί η σύλληψη «κουκουλοφόρου», κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αστυνομικός -εναντίον του οποίου έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία- παραδόθηκε αυτοβούλως. Όπως είπε στους συναδέλφους του, βρισκόταν στην συγκέντρωση «στο πλαίσιο των καθηκόντων του», ενώ αρνείται ότι παρεμπόδισε την σύλληψη νεαρού που μετείχε στα επεισόδια.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται πως “ομάδες «αναρχικών», εκτός του κύριου σώματος των συγκεντρωθέντων σε πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο περί συναθροίσεων, που συζητείτο στη Βουλή, επετέθησαν με μολότοφ, ξύλα, σίδερα, πέτρες, στις αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότερες από 90 μολότοφ εκτοξεύθηκαν, καθώς και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Δηλαδή απλά. Έγινε δολοφονική επίθεση”.

“Το σχέδιο των «αναρχικών» ήταν σαφές. Να κάψουν την πόλη, να διαλύσουν τη συγκέντρωση… Η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, προστατεύθηκε. Διαλύθηκαν οι ομάδες με τις μολότοφ”, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το υπουργείο απαντά σημείο προς σημείο στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

“Κατήγγειλαν «προβοκάτσια, προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης» (Δ. Τζανακόπουλος), «απόπειρα διάλυσης του μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ»( Ν. Βούτσης), «τόση βία είχαμε καιρό να δούμε»(Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ), «προβοκατόρικη στάση με αστυνομικό με walkie-talkie και πολιτικά εντός Βουλής» (Ν. Βούτσης), «κατάφωρη αστυνομική βία» (Ρ. Δούρου), «όργιο καταστολής» (Γραφείο Τύπου).

Ο κατά Βούτση «προβοκάτορας» του walkie talkie, είναι αστυνομικός σε υπηρεσία, που συντόνιζε τις δυνάμεις.

Η βία που είχε καιρό να δει ο Γραμματέας της νεολαίας, φαίνεται σε σχετικό βίντεο. Είναι η παρέμβαση, αστυνομικού, αποσπασμένου στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, που χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ». Κι ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίσθηκε και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία. Με εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Η κατάφωρη αστυνομική βία της Ρ. Δούρου είναι μια φωτογραφία αμυχών στα πόδια, χωρίς αναφορά.Φυσικά δεν είδε η Ρ. Δούρου, ούτε άλλος στον ΣΥΡΙΖΑ το καμένο από μολότοφ κράνος που προστάτεψε έναν αστυνομικό από τα χειρότερα. Έχει μόνο εγκαύματα στο πρόσωπο”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο, το οποίο αναρωτιέται:

“Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τόσα ψέματα για την αστυνομία; Γιατί με κάθε ευκαιρία, αντιστρέφει την πραγματικότητα, κατασκευάζει σενάρια κατάχρησης εξουσίας και ανακαλύπτει δράσεις εναντίον του; Τελικά τι συμβαίνει; Χρειάζεται αναρχικούς, βία, αναμπουμπούλα, τα φαντάσματα και τα στερεότυπα άλλων επώδυνων εποχών για να βρει εχθρό ο ΣΥΡΙΖΑ, να νομιμοποιήσει τις απόψεις του και να δικαιολογήσει τη στάση του;”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είναι μόνος του σε αυτό τον κατήφορο, στο κυνήγι και την αναβίωση του παρελθόντος. Δεν έχει η Ελλάδα καμιά πολυτέλεια να ζει στο χθες και να ξύνει υπαρκτές μεν, αλλά παλιές πληγές. Η σελίδα γύρισε σε μια δημοκρατία με αντιπάλους χωρίς εχθρούς, που θέλει κουράγιο, ανοχή, μέτρο, ψυχραιμία και δύναμη. Η σελίδα γύρισε στη λογική. Μέσα κι έξω από τη Βουλή”, καταλήγει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.