ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνελήφθησαν άλλοι δύο δραπέτες

Συνελήφθησαν άλλοι δύο δραπέτες

Ο ένας μετά τον άλλο πέφτουν  στα χέρια των αστυνομικών  που «χτενίζουν» ολόκληρη τη  Θεσσαλία οι δραπέτες των φυλακών  Τρικάλων.

Άλλοι δύο Αλβανοί συνελήφθησαν πριν από λίγο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. κοντά στο χωριό Δαμάσι της Λάρισας.

Ως  τώρα, έχουν συλληφθεί συνολικά  πέντε από τους ένδεκα που δραπέτευσαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στις φυλακές Τρικάλων. Ωστόσο, κάποιοι από τους έξι που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη θεωρούνται οι πιο «σκληροί» και ενδεχομένως είναι αυτοί που οργάνωσαν το μακελειό το βράδυ της Παρασκευής.

Σίγουρα  οι «εγκέφαλοι» της απόδρασης  βρίσκονται μαζί με τους συνεργούς  τους που εκδήλωσαν την επίθεση  με καταιγισμό πυρών και χειροβομβίδες  κατά των φυλακίων της εξωτερικής  φρουράς. Αυτό σημαίνει ότι  διαθέτουν ακόμη βαρύ οπλισμό,  πράγμα που τους καθιστά ιδιαίτερα  επικίνδυνους.

Τα μπλόκα στους δρόμους με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και οι έρευνες από αέρος με ελικόπτερα εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες συνεχίζονται χωρίς διακοπή και οι αστυνομικοί αισιοδοξούν ότι μπορεί να έχουν εγκλωβίσει τους δραπέτες και τους συνεργούς τους σε σημεία όπου δεν έχουν διεξόδους διαφυγής. Για το λόγο αυτό, έρευνες γίνονται και στις ορεινές περιοχές όπου μπορεί να καταφύγουν, ενώ περιπολίες γίνονται και στη μεθόριο με την Αλβανία καθώς θεωρείται πολύ πιθανό οι δραπέτες να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τα ευρήματα από τις έρευνες στα κελιά των Αλβανών κακοποιών

Ο αστυνόμος Χρήστος Παρθένης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την ομαδική απόδραση και βρέθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν στο εσωτερικό των φυλακών Τρικάλων. Μεταξύ αυτών είναι η αυτοσχέδια σκάλα που είχαν κατασκευάσει από τη μεταλλική σκάλα ενός διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους τα οποία χρησιμοποίησαν οι δραπέτες για να αναρριχηθούν αρχικά στην ταράτσα και στη συνέχεια να περάσουν τον εξωτερικό τοίχο του καταστήματος. Στις φωτογραφίες φαίνονται και τα κάγκελα κελιού από το οποίο βγήκαν στον εσωτερικό περίβολο της φυλακής οι κρατούμενοι πριονίζοντάς τα με μια λάμα, αλλά και τα τζάμια του φυλακίου της εξωτερικής φρουράς διάτρητα από τις σφαίρες που τραυμάτισαν τους δυο φρουρούς.

Λάμες και μαχαίρια βρέθηκαν στο κελί του Βλαστού

Παρ’ ότι υποτίθεται ότι βρισκόταν στο μικροσκόπιο των σωφρονιστικών υπαλλήλων μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του στις 24 Φεβρουαρίου, ο Παναγιώτης Βλαστός δεν είχε εγκαταλείψει τα σχέδιά του να δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων και σκόπευε να επιχειρήσει και νέα απόπειρα!  Μάλιστα, ο βαρυποινίτης είχε καταφέρει να εφοδιαστεί με μια σειρά από κοφτερά αντικείμενα και εργαλεία για την κοπή μετάλλων! Η έρευνα για τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό, τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμη, αποκάλυψε ότι στο κελί του ο Βλαστός έκρυβε πέντε λάμες και τέσσερις σέγες κοπής μετάλλων καθώς και δυο μαχαίρια.

Εν τω μεταξύ το μείζον ζήτημα που ανακύπτει και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα «θολό» είναι το πως τα όπλα βρέθηκαν μέσα στη φυλακή και στην κατοχή του Παναγιώτη Βλαστού, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης έχει ένα βαρύ παρελθόν όσον αφορά τις αποδράσεις με τελευταία αυτή στις 24 Φερβουαρίου η οποία ωστόσο απέτυχε. Υπό κανονικές συνθήκες η συγκεκριμένη φυλακή λόγω ακριβώς αυτής της αποτυχημένης απόπειρα θα έπρεπε να έχει γίνει «φύλλο και φτερό» προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρόμοιο περιστατικό. Αντίθετα εκ του αποτελέσματος αποδυκνείεται ότι μόνο αυτό δεν έγινε…

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακαλεί τώρα όλες τις άδειες εσωτερικών και εξωτερικών φρουρών των φυλακών της χώρας. Παράλληλα το Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να είχε ενημερώσει πριν από περίπου τρία 24ωρα τις διοικήσεις των φυλακών της χώρας για πληροφορίες, οι οποίες έκαναν λόγο για ενδεχόμενη απόπειρα απόδρασης εντός του τριημέρου.

Τέλος οι  αστυνομικοί εξασφάλισαν άδεια από την αρμόδια Εισαγγελία για να γίνει σάρωση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας της ευρύτερης περιοχής και να καταγραφούν όλες οι κλήσεις που έγιναν μέσω κινητών σε ακτίνα 600 μέτρων από τις φυλακές, από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ως τις 7 τα ξημερώματα του Σαββάτου που ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Έτσι –πιστεύουν- θα μπορέσουν να εξακριβώσουν ποιοι και με ποιον τρόπο συντόνισαν τις ταυτόχρονες επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.