Λαμία: Προφυλακιστέοι δύο Ρομά της συμμορίας που ρήμαζε ΑΤΜ

Λαμία: Προφυλακιστέοι δύο Ρομά της συμμορίας που ρήμαζε ΑΤΜ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο τσιγγάνοι από την συμμορία που ρήμαζε ΑΤΜ στην Λαμία, ενώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγγενείς των συλληφθέντων δημιούργησαν σκηνές έντασης με λιποθυμίες και κλάματα.

Στη Φυλακή τελικά ως προσωρινά κρατούμενοι θα οδηγηθούν δύο αδέρφια τσιγγάνοι ηλικίας 25 και 37 ετών, ενώ οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού πρώτα τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Το Σάββατο είχαν απολογηθεί οι τέσσερις πρώτοι τσιγγάνοι, ηλικίας 43, 35, 27 και 24 ετών, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν περισσότερο περιφερειακό ρόλο και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα την υποχρέωση εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής κατοικίας τους κάθε 1η και 16η του μήνα και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα.

Από τους τσιγγάνους που απολογήθηκαν τη Δευτέρα εκτός των δύο αδερφών που όπως σημειώσαμε θα οδηγηθούν στη Φυλακή, στην Ανακρίτρια Λαμίας απολογήθηκε και ένας 32χρονος από τους Σοφάδες Καρδίτσας, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο οικείο ΑΤ κάθε 1η και 16η του μήνα, καθώς και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση, από τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται ακόμη οκτώ άτομα εκ των οποίων ο ένας αδερφός των δύο που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ άλλοι τέσσερις δήλωναν μέχρι πρότινος ως τόπο κατοικίας την Ανθήλη Λαμίας.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είναι υπεύθυνη για τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών, έξι κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, δεκαέξι κλοπών και δύο αποπειρών κλοπών οχημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δράση της προκάλεσε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ζημιές κοντά στα 150.000 ευρώ, ενώ οι ίδιοι αποκόμισαν όφελος που φτάνει τα 125.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.