ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι έλεγχοι για τα νέα μέτρα στα ΜΜΜ – Βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι έλεγχοι για τα νέα μέτρα στα ΜΜΜ – Βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις

Πάνω από 1.000 ελέγχους διενήργησαν σήμερα Σάββατο, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ).

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, στο επίκεντρο βρέθηκε ο έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού του κορΩνοϊού, ενώ διαπιστώθηκαν και αρκετές παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί του Σαββάτου ως τις 10 το βράδυ η τροχαία διεξήγαγε 1.039 ελέγχους και διαπίστωσε 24 παραβάσεις.

Οι 18 από τις παραβάσεις σχετίζονταν τη μη χρήση μάσκας, ενώ οι υπόλοιπες έξι αφορούσαν σε υπεράριθμους επιβάτες υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) κατά τον έλεγχο στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας.

Αυξάνονται τα δρομολόγια – Ανακαλούνται οι άδειες

Μέτρα για συχνότερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού έλαβε η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, Παρασκευή, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηρίζει «δικαιολογημένα» τα παράπονα πολιτών για τις εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προσθέτοντας ότι «μας προβληματίζουν όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, ζήτησε από τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων «να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέτρα σε ΜΜΜ για την αποφυγή του συνωστισμού
Τα μέτρα που ελήφθησαν για αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ είναι τα εξής:

  • Από προχθές (σ.σ. Πέμπτη) το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο (σ.σ. Σάββατο) ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.