Πρόστιμο 300.000 ευρώ σε e-shop που έταζε φθηνά προϊόντα αλλά δεν τα παρέδιδε

Πρόστιμο 300.000 ευρώ σε e-shop που έταζε φθηνά προϊόντα αλλά δεν τα παρέδιδε

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης ξεσκεπάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού, το οποίο συνέλαβε δύο άτομα που ήταν διαχειριστές σε e-shop το οποίο πουλούσε ηλεκτρονικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, ωστόσο δεν τα παρέδιδε ποτέ στους αγοραστές.

Οι αστυνομικοί, όπως προέκυψε από την έρευνά τους, διαπίστωσαν συνολικά 84 περιπτώσεις εξαπάτησης καταναλωτών. Για την υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά πέντε πρόσωπα, τα δύο συλληφθέντα και ακόμα τρία.

Το συνολικό κέρδος της απάτης φέρεται να φθάνει στα 30.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο και τις δημοφιλείς πλατφόρμες πώλησης προϊόντων για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, κυρίως κινητά τηλέφωνα, λάπτοτ και τάμπλετ. Οι τιμές ήταν ιδιαίτερα ελκυστικές, ωστόσο τα προϊόντα δεν αποστέλλονταν στους αγοραστές που είχαν προπληρώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αστυνομικοί συνέλλεγαν στοιχεία για την υπόθεση για περίπου έναν μήνα, μετά τις καταγγελίες που δέχθηκαν σχετικά με το εν λόγω e-shop. Το υπουργείο Ανάπτυξης, από την πλευρά του, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 300.000 ευρώ στη διαχειρίστρια εταιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.