ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έρχονται» κάμερες στις στολές των αστυνομικών – Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία

«Έρχονται» κάμερες στις στολές των αστυνομικών – Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κατεχάκη, φαίνεται πως έχουν ανεβάσει «ταχύτητα» προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση καμερών σε αστυνομικούς που βρίσκονται στις μάχιμες υπηρεσίες.

Μάλιστα οι επιτελείς της Κατεχάκη θεωρούν ιδανικό σενάριο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Σεπτέμβριο και στην έκθεση Θεσσαλονίκης τα ΜΑΤ, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΙΑΣ να έχουν τις κάμερες που θα καταγράφουν και θα μεταδίδουν κάθε εικόνα των επιχειρήσεων.

Στις συσκέψεις που γίνονται στο αρχηγείο έχει ξεκαθαριστεί, επίσης, πόσοι και ποιοι αστυνομικοί θα φέρουν κάμερες στις στολές τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί ότι θα ορίζεται ένας αστυνομικός από κάθε διμοιρία που θα έχει ως αποκλειστικό του ρόλο να θέτει σε λειτουργία την κάμερα, να καταγράφει το περιστατικό και να δίνει online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Ο εν λόγω αστυνομικός θα είναι σε επαφή με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και τον εισαγγελέα που θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων και θα δέχεται οδηγίες.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες υπηρεσίες, φαίνεται να προκρίνεται η λύση να έχουν όλοι οι αστυνομικοί τοποθετημένες στη στολή τους τις μικροσκοπικές κάμερες.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρόσβαση στο υλικό που θα έχουν καταγράψει οι κάμερες θα έχουν δικαστικές Αρχές και εισαγγελείς που θα είναι προϊστάμενοι επιχειρήσεων.

Η πρώτη αλληλογραφία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καμερών έχει ήδη γίνει με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο αυτό, πριν η ΕΛ.ΑΣ. προχωρήσει στην προμήθειά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα βασικότερα στοιχεία είναι το μικρό μέγεθος και βάρος ενώ ζητούμενο είναι και η ευκρίνεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.