ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λευκίμμη: Λαθραίοι μετανάστες οι ύποπτοι για τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο

Λευκίμμη: Λαθραίοι μετανάστες οι ύποπτοι για τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο

Τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση επέμβαση και τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με εναέρια και επίγεια μέσα, η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από ώρα στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λευκίμμη και Ταύρη του Σουφλίου.

Όπως αναφέρει το Evrosnews.gr, τόσο η άμεση χρησιμοποίηση του Πυροσβεστικού ελικοπτέρου που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όσο και οι ρίψεις των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου “Πετζετέλ” που κλήθηκαν και ήρθαν από την Χρυσούπολη, αλλά και οι συντονισμένες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων, έφεραν θετικό αποτέλεσμα και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 5 στρέμματα κάηκαν, με πεύκα και χαμηλή βλάστηση.

Όσο για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το… πουθενά κυριολεκτικά, στην περιοχή βρέθηκαν πάνω από 10 λαθρομετανάστες, (από αυτούς που δεν περούν… καθόλου τον «θωρακισμένο» Έβρο) κάτω από ένα δέντρο και τους εντόπισαν οι πυροσβέστες.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να τους συλλάβει και η συγκεκριμένη παρουσία, δημιουργεί υποψίες ότι η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από φωτιά που άναψαν αυτοί. Είτε το βράδυ για να ζεσταθούν, γιατί η θερμοκρασία πέφτει και την ημέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αναζωπυρώθηκε ή άναψαν φωτιά για να ζεστάνουν ή να ψήσουν κάτι. Αυτά θα ξεκαθαρίσουν από τις καταθέσεις που θα πάρουν οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής που σε κάθε φωτιά εξετάζει τα αίτια.

Περιττό να προστεθεί πως οι λαθρομετανάστες δεν πρόκειται να απελαθούν ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.