ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πρόεδρος AHEPA Γ.Χωριάτης: «Ο Ελληνισμός δέχεται εθνική & οικονομική επίθεση – Μποϊκοτάρουμε τα τουρκικά προϊόντα»

Πρόεδρος AHEPA Γ.Χωριάτης: «Ο Ελληνισμός δέχεται εθνική & οικονομική επίθεση – Μποϊκοτάρουμε τα τουρκικά προϊόντα»

Διαδικτυακή συζήτηση με την επικοινωνιακή χορηγία του pronews.gr διοργάνωσε η AHEPA σε συνεργασία με Mediterranean Council & Forum (medcf.org), την Κυριακή 9 Αυγούστου, με θέμα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Μr. Frederick Hotchner Retired CIA Executive Manager /Consultant – MEDCF Senior Advisor (USA). Συζήτησαν ζωντανά σε παράλληλη προβολή στο youtube και το facebook οι Zenon Christodoulou PhD , Adjunct Professor at William Paterson University AHEPA’s Chairman Cyrpus Hellenic Affairs (GREECE/USA), C. Derek Campbell CEO Energy & Natural Resource Security, Inc. Member of the AFRICA Energy Chamber (USA) και Mark Langfan Managing General partner at The Langfan Comp.. Chairman Americans for the Safe of Israel- MEDCF Deputy Director M. East Dep. (USA),προλόγισε και σχολίασε ο Ανδρέας Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφαλείας & Community Liaison Consultant Energy and Defence Industry – Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριά.

Τη συζήτηση χαιρέτισε ο Mr. George Horiates (Ύπατος Πρόεδρος κ. Γεώργιος Χωριάτης) Supreme President της American Hellenic Educational Progressive Association – ΑΗΕΡΑ

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να έχει σημαντική επιρροή στην ασφάλεια της Μεσογείου, αλλά όχι απαραίτητα ως αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πολιτικών της Αμερικής. Η πιο σημαντική επιρροή θα μπορούσε να προκύψει ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των ΗΠΑ για σταθεροποίηση της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Στο χαιρετισμό του ο Supreme President της ΑΗΕΡΑ George Horiates αφού χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και τους τηλεθεατές τόνισε πως «… σκοπός της ΑΗΕΡΑ είναι να υπερασπίζεται τις αρχές του Ελληνισμού, όπως και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, έχουμε τμήματα σε όλο τον κόσμο στην Αυστραλία την Ευρώπη τον Καναδά την Ελλάδα φυσικά και την Κύπρο… Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης, ως ΑΗΕΡΑ μιλάμε με τις τοπικές κοινωνίες, με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους και με τις κυβερνήσεις πολλών κρατών στις ΗΠΑ τις Βρυξέλλες σε διεθνείς οργανισμούς και παντού για θέματα πολιτικής προσπαθώντας έτσι να τους ενημερώσουμε και να τους ενεργοποιήσουμε…με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας (σ.σ. παρουσίασε την κατάσταση βάση των τελευταίων γεγονότων).

Ο Ελληνισμός δέχεται επίθεση όχι μόνο εθνικά αλλά και οικονομικά και ο δυτικός κόσμος πρέπει να ενδιαφερθεί γι αυτό και πρέπει να αντιδράσει, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας (σς Κωνσταντινούπολης) σε τζαμί δεν ήταν απλά μια συμβολική κίνηση αλλά και μια προειδοποίηση ένα μήνυμα για την κυριαρχία του Ερντογάν που πίσω από την ένωση του σουνιτικού κόσμου προβάλλεται ως παγκόσμιος ηγέτης τους… ο Ερντογάν δεν συμμορφώνεται με τους διεθνείς νόμους… η ΑΗΕΡΑ μποϊκοτάρει τα Τούρκικα προϊόντα... η Τουρκία εμπλέκεται στη Συρία τη Λιβύη και σε ενεργούς εξτρεμιστικούς και τρομοκρατικούς οργανισμούς, παραβιάζει τις διεθνείς αποφάσεις σχετικά με τη μεταφορά πολεμικού υλικού στη Λιβύη, συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 1/3 της Κύπρου, η λίστα είναι μεγάλη, εμείς θα συνεχίσουμε ακατάπαυστα να προβάλλουμε όλα αυτά στις χώρες της δύσης… μέχρι και την αυτοαποκαλούμενη (σσ από τον Ερντογάν) «γαλάζια πατρίδα», δηλώνουμε ξεκάθαρα …το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα.

Ο συντονιστής της συζήτησης αφού χαιρέτισε με τη σειρά του έδωσε το λόγο στον κ. C. Derek Campbell ο οποίος από την δική του επιχειρηματική οπτική γωνία επισήμανε ότι σημαντικό ρόλο για την περιοχή της Μεσογείου αποτελεί η ασφάλεια των κρίσιμων και σημαντικών εγκαταστάσεων και άλλων υποδομών. «…πολλά από αυτά τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκε προηγουμένως ο ύπατος πρόεδρος θα λυθούν πριν ξεκινήσει η αγορά ενέργειας την πλήρη δράση της… όλων των ειδών οι υποδομές είναι και θα παραμείνουν στόχοι φυσικών και διαδικτυακών επιθέσεων… πρέπει να ξεκινήσουμε να μιλάμε για τη συνεργασία στα θέματα ασφάλειας στους τομείς της ασφάλειας της ενέργειας πετρελαίου και φυσικού αερίου…κράτη και μη κράτη, ιδιωτικοί φορείς, αγωγοί μεταφοράς ενέργειας, πλατφόρμες, πλοία μεταφοράς ενεργειακών πόρων και οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι στόχοι, όποια χώρα και αν επιχειρήσει στη Μεσόγειο (Ελλάδα Κύπρος ακόμη και η Τουρκία) πρέπει να διασφαλίσει τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα, γιατί αν δεν λυθούν τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν μπορεί οι φλόγες αυτές να εξελιχθούν σε πολεμική αναμέτρηση… οι ιδιοκτήτες, οι επενδυτές οι ασφαλιστές και όσοι επιχειρούν στην περιοχή πρέπει να είναι σίγουροι ότι η ΝΑ Μεσόγειος είναι ένα σταθερό περιβάλλον και παρέχει επιχειρηματικές ευκαιρίες υπό συνθήκες ασφάλειας..»

Ο Zenon Christodoulou PhD τόνισε ότι «…στην Ανατολική Μεσόγειο συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές, οι ΗΠ παίζει ενεργό ρόλο στην περιοχή σε θέματα όπως ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων ΗΠ-ΕΛΛΑΔΑΣ και ΗΠ- ΚΥΠΡΟΥ… οι σχέσεις οδεύουν προς το καλύτερο, εργαζόμαστε με τους υπεύθυνους κυβερνώντες στενά με το υπουργείο εξωτερικών και άλλους εκλεγμένους επισήμους, για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, το θέμα της ΑΟΖ, το θέμα της Αγίας Σοφίας, φυσικά για του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA (Αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω του νόμου περί κυρώσεων). Μεταξύ αυτών και το θέμα των S-400 το οποίο είναι απαράδεκτο...οι ΑΗΕΡΑ και άλλοι οργανισμοί μπήκαν μπροστά και ενημέρωσαν για το θέμα τον Υπ. Εξωτερικών κ. Πομπέο για να επιβάλλει κυρώσεις σε Τούρκικες εταιρείες και την ηγεσία της Τουρκίας…το ίδιο κάναμε και κατά της Κίνας όταν παραβίασαν παρόμοια θέματα…πάνω από ένα χρόνο η Τουρκία έχει παραλάβει τους S-400 και τον Ιανουάριο δοκίμασε (σ.σ. το αντιεροπορικό σύστημα) ενάντια σε αμερικάνικης παραγωγής F-16…»

Ο κ. Mark Langfan εστίασε πολύ εύστοχα στο ρόλο του ΝΑΤΟ και στα γεγονότα στη Μέση Ανατολή «…δεν πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα κάνει κάτι ενάντια σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ καθώς αυτό θα του κοστίσει και εσωτερικά πολιτικά, οι ΗΠ έθεσαν εκτός προγράμματος F-35 την Τουρκία και έχουν πάρει και άλλα μέτρα…το ΝΑΤΟ πρέπει να κηρύξει την περιοχή ΝΑΤΟ PROTECTED AREA… το πραγματικό πρόβλημα επίσης με τη Ρωσία που μεταφέρει πολεμικό υλικό με πολεμικά πλοία μέσω των Δαρδανελλίων στη Μεσόγειο…η Τουρκία μπορεί να ενεργοποιήσει το κλείσιμο των στενών (όπως ορίζει η συνθήκη Μονρόε) εφόσον μεταφέρουν παράνομο στρατιωτικό υλικό σε Συρία και Λιβύη…μπορεί να μεταφέρει και να πουλήσει πυρηνική τεχνογνωσία σε άλλες χώρες… Η Ρωσία δεν προσπαθεί να ελέγξει τη Μεσόγειο αλλά να δημιουργήσει έναν άξονα στη Μεσόγειο… Η Τουρκία θα αυτοαποβληθεί με τη συμπεριφορά της από το ΝΑΤΟ… Τι είναι το ΝΑΤΟ τελικά; Πρέπει να πάρει θέση εναντίον του τουρκολιβυκού συμφώνου ΑΟΖ σαν μια καταπάτηση της Ελληνικής κυριαρχίας…

Ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ρωσία πάντως θέλουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (σ.σ. και την Τουρκία) στη νότια πλευρά της Μεσογείου, υπάρχουν παράλληλα συμφέροντα».

*Η συζήτηση διεξήχθη στην Αγγλική γλώσσα. (Χορηγός ζεύξης social media eforum LIOKOU COPY SHOP)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Live streaming στο

">youtube/AHEPA HJ41 και στο facebook/AHEPA HJ41
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.