ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καλαμάτα: Δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Καλαμάτα: Δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Σε δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών, οι οποίοι επιχείρησαν, από την ημέρα που άνοιξαν και πάλι τα σύνορα, να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί που διενεργούν τους διαβατηριακούς ελέγχους στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, από τις 5 Ιουλίου μέχρι και χθες έχουν συλληφθεί περίπου 55 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, κυρίως προς πόλεις της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης, «όλοι οι επιβάτες περνούν από τρία στάδια ελέγχων και ως εκ τούτου θα εντοπιστεί άμεσα όποιος επιχειρήσει να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα». Παράλληλα, όπως σημειώνει, «οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον αστυνομικό σταθμό του αεροδρομίου είναι πολύ προσεκτικοί και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, εντοπίζοντας κατά την διάρκεια του ελέγχου τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έχοντας βέβαια στη διάθεσή τους και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι πολλοί αλλοδαποί επιλέγουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, προκειμένου να επιχειρήσουν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, ο Δημήτρης Μανδηλάρης λέει ότι «θεωρώ πως παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι το πιο κοντινό στην Αθήνα περιφερειακό αεροδρόμιο, καθώς και το ότι δραστηριοποιούνται εταιρίες χαμηλού κόστους». Επίσης, όπως προσθέτει, ακόμα και τώρα, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, εξακολουθούν να υπάρχουν αεροπορικές συνδέσεις με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.