ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Λέσβο – Πάνω από 1.100 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στο Καρά Τεπέ (φώτο-βίντεο)

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Λέσβο – Πάνω από 1.100 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στο Καρά Τεπέ (φώτο-βίντεο)

Μεγάλη Αστυνομική Επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, προκειμένου να «διαλυθεί» ο πρόχειρος καταυλισμός που είχε στηθεί στο δρόμο μετά τον εμπρησμό και την καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν μετακινηθεί στην δομή περισσότεροι από 1.100 παράνομοι μετανάστες.

Οι παράνομοι μετανάστες μπήκαν στη δομή μετά την επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης και στην οποία κομβικό ρόλο έπαιξαν οι 70 γυναίκες που έφτασαν στη Λέσβο από την Αθήνα την Τετάρτη με αποστολή να προσεγγίσουν γυναίκες, μητέρες και παιδιά για να πειστούν να μετακινηθούν στις καλύτερες συνθήκες στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για μια ανθρωπιστική επιχείρηση καθώς οι συνθήκες ζωής στο δρόμο ήταν επικίνδυνες για την ασφάλεια όσων μεταναστών βρίσκονται εκεί.

Οι αστυνομικοί είναι ντυμένοι με ειδικές άσπρες στολές και μεταφέρουν τους μετανάστες στο εσωτερικό της δομής. Μέχρι χτες ήταν μέσα 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συνολικά στην επιχείρηση, την οποία παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συμμετέχουν 140 αστυνομικοί.

Όσοι παράνομοι μετανάστες μπαίνουν στη δομή του Καρά Τεπέ υποβάλλονται πρώτα σε rapid test για κορωνοϊό και άλλους ελέγχους.

Χθες τη δέσμευση ότι η Λέσβος θα έχει αδειάσει από παράνομους μετανάστες μέχρι το Πάσχα του 2021 έδωσε στον Guardian ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα φύγουν όλοι. Από τους περίπου 12.000 που βρίσκονται στο νησί τώρα, προβλέπω ότι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην βρετανική εφημερίδα.

«Οι κάτοικοι του νησιού έχουν περάσει πολλά. Υπήρξαν πολύ υπομονετικοί» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου το 70% των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο ήταν Άφγανοι και σε αυτούς θα δοθούν έγγραφα για να φύγουν.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολίασε και την κίνηση της Γερμανίας να υποδεχθεί 1.553 άτομα από 408 οικογένειες το καθεστώς προστασίας των οποίων έχει αναγνωριστεί από τις ελληνικές αρχές λέγοντας ότι πρόκειται για «μια γενναιόδωρη και πολύ γενναία κίνηση».

«Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες έχουν τα δικά τους εσωτερικά πολιτικά προβλήματα όσον αφορά το μεταναστευτικό αλλά πιστεύω ότι μπορούν να αντιληφθούν ότι προστατεύουμε τα σύνορα της ΕΕ και ότι έχουμε ελαχιστοποιήσει τις ροές» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.