ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φωτιά στη Μόρια: Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους

Φωτιά στη Μόρια: Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους

Οι τέσσερις ενήλικες από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους Αφγανούς που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν εκ νέου το πρωί του Σαββάτου 19/9, στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη είχαν πάρει 48ωρη προθεσμία και τους είχε οριστεί δικηγόρος από το δημόσιο, ενώ χθες ζήτησαν να αντικατασταθεί ο δικηγόρος τους, και θα οδηγηθούν ξανά στον εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας.

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το Πάσχα θα φύγουν όλοι οι μετανάστες από τη Λέσβο

Έως το Πάσχα θα έχουν φύγει από τη Λέσβο όλοι οι παράνομοι μετανάστες, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα φύγουν όλοι» διαβεβαίωσε ο υπουργός σε δηλώσεις του στη βρετανική «Guardian», και συμπλήρωσε πως «από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που υπάρχουν εδώ σήμερα, προβλέπω πως 6.000 θα μεταφερθούν μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα. Οι κάτοικοι αυτού του νησιού έχουν περάσει πολλά. Έχουν επιδείξει μεγάλη υπομονή».

Επέμεινε πως είναι απαραίτητη η μεταφορά των πυρόπληκτων παράνομων μεταναστών στην προσωρινή δομή που έχει δημιουργηθεί, ενώ αναφέρθηκε και σε άτομα και ομάδες που τους αποθαρρύνουν από το να μπουν στη δομή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχουν ομάδες Αφγανών και, φοβάμαι, ακόμη και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενθαρρύνουν χιλιάδες άτομα να μην μπουν» δήλωσε ο υπουργός και προσέθεσε: «Δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση. Θα φύγουν από το νησί και θα πρέπει να περάσουν από αυτή τη νέα δομή και να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα πρώτα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.