Βόλος: Έκλεψε θησαυρό ανεκτίμητης αξίας – Τα κλοπιμαία χρονολογούνται ακόμα και από το 1800

Βόλος: Έκλεψε θησαυρό ανεκτίμητης αξίας – Τα κλοπιμαία χρονολογούνται ακόμα και από το 1800

Ιερά σκεύη και τάματα ανεκτίμητης αξίας αφαίρεσε έναν 30χρονος άνδρας από το Βόλο από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας.

Ο δράστης, ο οποίος είναι σεσημασμένος και κυκλοφορούσε ελεύθερος υπό όρους, άρπαξε τα κειμήλια και προσπάθησε να τα πουλήσει σε κοσμηματοπώλες. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, όμως, τον εντόπισε και τον συνέλαβε ενώ προσπαθούσε να πουλήσει τα κλοπιμαία, που χρονολογούνται ακόμα και από το 1800.

Ο Βολιώτης κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σε βαθμό κακουργήματος, και οι δύο κοσμηματοπώλες που επίσης συνελήφθησαν για αποδοχή προϊόντων κλοπής σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, καθώς είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά και άφησε ό,τι έκλεψε από την εκκλησία στους κλεπταποδόχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κλοπιμαία εστάλησαν για εκτίμηση στην Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Βόλου. Όπως ορίζει ο νόμος, εάν κλεμμένα αντικείμενα χώρου λατρείας έχουν αρχαιολογική, ιστορική ή καλλιτεχνική αξία, τότε ο κατηγορούμενος παραπέμπεται για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.