Φυλακές Κορυδαλλού: Το σχέδιο για το συγκρότημα στον Ασπρόπυργο (φωτό)

Φυλακές Κορυδαλλού: Το σχέδιο για το συγκρότημα στον Ασπρόπυργο (φωτό)

Δύο σημαντικές τομές στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, με κυριότερη την κατάργηση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία νέου χώρου κράτησης, δρομολογεί η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Αναλυτικό οπτικό υλικό με σχέδια και τρισδιάστατες απεικονίσεις από τον «νέο Κορυδαλλό» στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στο Ασπρόπυργο παρουσιάζει «Το Βήμα».

Πρόκειται για νέα φυλακή υποδίκων που θα διαθέτει 12 πτέρυγες συνολικής χωρητικότητας 2.000 κρατουμένων κι άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις.

Κι όπως μάλιστα σημείωσε η γενική γραμματέας Σωφρονιστικής και Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, θα μπει στην τελευταία φάση κατασκευής της την περίοδο 2021-2022.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα στοιχεία, η φυλακή θα διαθέτει προαύλια πτερύγων έκτασης 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, μικρή υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση (γήπεδο μπάσκετ) και ανοιχτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), δικαστικό Μέγαρο με επτά αίθουσες, σχολικό συγκρότημα, γυμναστήριο.

Επιπλέον η νέα αυτή φυλακή θα διαθέτει γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, εργαστήρια, ιερούς ναούς κι άλλους χώρους λατρείας, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο ποδοσφαίρου), χώρους πρασίνου αλλά και δεύτερο κέντρο παρακολούθησης εξοπλισμένο με ειδικές κάμερες.

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμόρφωση των κελιών:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.