ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Και στρατιωτικά κρεβάτια σε πρόχειρο καταυλισμό λαθρομεταναστών μέσα στον ορεινό όγκο Σουφλίου! (φωτό)

Και στρατιωτικά κρεβάτια σε πρόχειρο καταυλισμό λαθρομεταναστών μέσα στον ορεινό όγκο Σουφλίου! (φωτό)

Σε άλλο επίπεδο έχει φτάσει το θράσος των παράνομων μεταναστών στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου, καθώς δεκάδες από αυτούς έχουν περάσει τα σύνορα και κοιμούνται ακόμα και σε στρατιωτικά κρεβάτια μέσα στο δάσος.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το Evros-news.gr, βλέπετε ξεκάθαρα τα συγκεκριμένα κρεβάτια, που είναι άγνωστο πως βρέθηκαν εκεί και πως τα εξασφάλισαν οι αλλοδαποί, οι οποίοι σε αυτά κοιμούνται. Τα πήραν από κάποιο παρατημένο στρατόπεδο της περιοχής, τους τα εξασφάλισαν κάποιοι ή τα έκλεψαν από κάπου;

Παράλληλα στήνουν και υπαίθριες, αυτοσχέδιες κουζίνες όπου μαγειρεύουν, με κίνδυνο να πιάσει φωτιά το δάσος και να… τρέχουν όλοι. Όπως έγινε πριν λίγες ημέρες, με τις απανωτές και επικίνδυνες φωτιές στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Επίσης βλέπετε και παρατημένα διαβατήρια, όπως αυτό από το Ιράν.

Οι κάτοικοι των χωριών στα ορεινά του Σουφλίου, βρίσκονται σε απόγνωση. Όπως δηλώνουν τα τοπικά μέσα του Έβρου κυρίαρχο από αυτά ήταν η κατάργηση του στρατιωτικού κλιμακίου το οποίο ήταν επιφορτισμένο με την καταδίωξη και σύλληψη λαθρομεταναστών και έκανε, μαζί φυσικά με τους αστυνομικούς πολύ καλή δουλειά, έφτασε και μέχρι την Βουλή, με την κατάθεση Ερώτησης από τον Πρόεδρο του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” Κυριάκο Βελόπουλο. Μάλιστα ρωτάει τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη κιαι Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τι συμβαίνει τελικά.

Όπως επισημάναμε τότε, οι κάτοικοι και γενικότερα όσοι γνωρίζουν το θέμα, υποστηρίζουν ότι η κατάργηση έγινε με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Πασχάλη Συριτούδη, αφού θεωρούσε πως η αστυνομία από μόνη της μπορεί να τα καταφέρει. Όμως η κατάσταση τον τελευταίο καιρό έχει… ξεφύγει άγρια στα Πομακοχώρια, λαθρομετανάστες μπαίνουν στα χωριά και κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια που δεν κατοικούνται στα χωριά, κλέβουν ζώα και τα σφάζουν για να τα φάνε ή μπαίνουν και κλέβουν καταστήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάποιοι πάντως πηγαίνουν και… ψωνίζουν κανονικά από μαγαζιά των χωριών, όπως έγινε τις προηγούμενες μέρες ένα βράδυ στο Μεγάλο Δέρειο. Βλέπετε δυο από αυτούς να έχουν ψωνίσει ολόκληρα… τσουβάλια με τρόφιμα, τα οποία προφανώς δεν προορίζονται μόνο για αυτούς, αλλά φτάνουν για να μαγειρευτεί φαγητό για δεκάδες άλλους. Εκεί εξάλλου ξεκουράζονται και μετά χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα διακινητών προωθούνται στο εσωτερικό της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.