ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μυτιλήνη: Χάκερ απέσπασαν 100.000 ευρώ μέσω απάτης από δύο ντόπιους

Μυτιλήνη: Χάκερ απέσπασαν 100.000 ευρώ μέσω απάτης από δύο ντόπιους

Οι αστυνομικές αρχές της Μυτιλήνης εξετάζουν εδώ και αρκετούς μήνες την υπόθεση απάτης δύο κατοίκων της Μυτιλήνης, από τους οποίους οι χάκερ απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι δικαιούχοι του λογαριασμού είχαν πάθει σοκ όταν διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν τους κωδικούς πρόσβασής τους στο σύστημα ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών τους και είχαν μεταφέρει από τον τραπεζικό λογαριασμό τους το ποσό των 98.550 ευρώ! Αμέσως υπέβαλαν καταγγελία και ξεκίνησε έρευνα, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν τα ψηφιακά ίχνη του εισβολέα.

Τρεις μήνες μετά, προέκυψε ότι η εισβολή είχε γίνει μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο που ανήκει σε μία 47χρονη, ότι το κλεμμένο ποσό μεταφέρθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός 50χρονου και ότι εκείνος μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων στον λογαριασμό της μιας δεύτερης 47χρονης. Έπειτα, οι δύο τελευταίοι έκαναν διαδοχικές αναλήψεις με αποτέλεσμα το ποσό να έχει… εξανεμιστεί!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης. Ωστόσο, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.