Νίκαια: Συνελήφθη ο 53χρονος που μαχαίρωσε τον άτυχο σκύλο

Νίκαια: Συνελήφθη ο 53χρονος που μαχαίρωσε τον άτυχο σκύλο

Ο άτυχος σκύλος που μαχαιρώθηκε στη Νίκαια βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, την ίδια ώρα ο 53χρονος που τον μαχαίρωσε συνελήφθη.

Ο κ. Πύρρος Γιωτόπουλος, κτηνίατρος διαδημοτικού κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων μίλησε στο Mega, για την κατάσταση του ζώου που δέχθηκε την δολοφονική, όπως περιγράφει, επίθεση του 53χρονου στη Νίκαια.

Στο βίντεο ντοκουμέντο ένας άνδρας, γονατισμένος, κρατάει με όλη του τη δύναμη στο έδαφος το κεφάλι του σκύλου, πιέζοντάς τον ασφυκτικά στο λαιμό με ένα μεταλλικό σκουπόξυλο. Ο σκύλος έχει, επίσης, μαχαιρωθεί στα πλευρά.

Το αίμα πάνω στο ζώο μαρτυρά τι έχει συμβεί. Από τα χέρια αυτού του άνδρα με τα μπλε, καθηγητή στο επάγγελμα όπως λένε οι γείτονές του, μαρτύρησε ο σκύλος.

Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται στο βίντεο να γυρνά την πλάτη του σαν να μην συνέβη το παραμικρό και να απομακρύνεται.

“Είναι τόσο βαθιά η πληγή του σκύλου στους πνεύμονες, που δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Δεν ακούγεται… Δεν γαβγίζει… Δεν αντιδρά…”.

Νίκαια: “Είδα να τον μαχαιρώνει”

Η περιγραφή μιας γυναίκας που είδε με τα μάτια της τα όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης (13.10.2020) στην γειτονιά της Νίκαιας, είναι συγκλονιστική.

“Είδα έναν άνδρα να έχει σβερκώσει ένα μεγαλόσωμο λευκό σκυλί, να του κάνει κεφαλοκλείδωμα και να το μαχαιρώνει στα αριστερά πλευρά του με μανία. Ασταμάτητα. Και έναν άλλον, ο οποίος προσπαθώντας να βοηθήσει εκείνον γιατί νόμιζε ότι τον δάγκωνε ο σκύλος να το χτυπάει με ένα σκουπόξυλο, με μανία στα μούτρα”.

Γείτονες και περαστικοί, απομακρύνουν και τον άνδρα με το σκουπόξυλο. Λίγο πριν έχουν καταφέρει να πάρουν τον σκύλο απ’ τα χέρια του άνδρα που τον μαχαιρώνει με τον σουγιά που είχε στο τσαντάκι του.

“Κύριος. Τινάζεται, βάζει το σουγιαδάκι στο τσαντάκι, κλείνει το τσαντάκι και πάει σπίτι του. Δεν έχει δικαίωμα πάνω του κανείς, να έχει σουγιά και όταν ρωτήθηκε γύρισε και είπε «Εγώ έχω πάντοτε πάνω μου σουγιά γιατί έχω κακούς γείτονες»”.

Του τρύπησε τον πνεύμονα

Ειδοποιείται η αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα ο σκύλος μεταφέρεται στο Διαδημοτικό Κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων, όπου χειρουργείται εσπευσμένα.

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν και τους δύο άνδρες που φέρονται να επιτέθηκαν με αγριότητα στον σκύλο. Ο καθηγητής, ιδιοκτήτης και ο ίδιος ενός μπόξερ, ισχυρίζεται ότι ο σκύλος του επιτέθηκε και εκείνος τον μαχαίρωσε για να αμυνθεί. Εριστική αλλά στην ίδια κατεύθυνση η άποψη της συζύγου του.

“Είχε έρθει και η γυναίκα του, και η απάντησή της ήταν “Γιατί δεν φωνάξατε το ασθενοφόρο και φωνάξατε το 100. Γιατί δεν βοηθήσατε τον άνδρα μου;” και ότι “το κ…σκυλο, τι ήθελες να κάνει; Το κ…σκυλο τον δάγκωσε”.

Αργά το βράδυ της Τρίτης (13.10.2020), στο τμήμα της περιοχής, εμφανίστηκε ένας 36χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του τραυματισμένου σκύλου. Σε βάρος του, οι δύο συλληφθέντες έκαναν μήνυση.

Έχει χτυπήσει ξανά σκύλο

Οι κάτοικοι της περιοχής της Νίκαιας, ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής με τον σουγιά στο τσαντάκι, φαίνεται ότι και στο παρελθόν, είχε δημιουργήσει θέματα στην περιοχή με την απρόβλεπτη και επιθετική συμπεριφορά του.

“Δεν του μιλάει κανένας στην γειτονιά, για όλους έχει κάτι να πει. Είναι Πάσχα… “Γιατί ψήνετε και βρωμάει ο τόπος;”… και άλλη φορά “κλώτσαγε σκυλί στο μπαλκονάκι”.

Τώρα, βαριά τραυματισμένος ο σκύλος δέχεται τη φροντίδα των γιατρών που τον παρακολουθούν, ελπίζοντας να διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν ζητήσει να τον υιοθετήσουν.

Ο κ. Γιωτόπουλος, κτηνίατρος διαδημοτικού κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων μίλησε σε εκπομπή:

“Ο σκύλος προσκομίστηκε χθες το πρωί, αιμορραγούσε ακατάσχετα, σχεδόν μισοπεθαμένος. Σταθεροποιήσαμε την κατάσταση και προχωρήσαμε σε χειρουργική επέμβαση. Η μαχαιριά είχε φτάσει κοντά στον πνεύμονα. Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο σκύλος είναι όρθιος κι έχει προς το παρόν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Χρειάζονται 4 – 5 μέρες για να είμαστε σίγουροι”, ανέφερε ο κ. Γιωτόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Ο σκύλος είναι πάρα πολύ φιλικός. Δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτός πήγε να τον σκοτώσει. Είμαι 34 χρόνια στο επάγγελμα δεν το έχω ξαναδεί. Πήγε να τον σκοτώσει, ο σκύλος έχει 2 μαχαιριές. Αν σου επιτεθεί ένας σκύλος τον κλωτσάς να τον σπρώξεις, το να πάρεις μαχαίρι να τον μαχαιρώσεις στην καρδιά…”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.